vorige dag volgende dag fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat terug naar het overzicht van de Westerwaldsteig Terug naar de homepage van Henri Floor Westerwaldsteig

datum: maandag 13 mei 2013
traject: Flammersfeld - Seelbach - D ttesfeld - Breitscheid - Gest t Pleckhauserm hle - Pleckhausen - Horhausen
afstand: 16 km
wandeltijd: 7 uur
weer: aanvankelijk regenachtig, vrij snel droog, maar het weer bleef er aanvankelijk somber uitzien. Zeker voor 90% droog weer gehad, ongeveer 14 graden
overnachting: Hotel-Restaurant Grenzbachm hle, Grenzbachstra e 17, 56593 Horhausen, ( 02687-1083, internet

Het was een eenvoudige kamer waar we hadden o­ver­nacht. Er zat een wasbak in de kamer en een in­ge­bouw­de douche. Het toilet was op de gang. Ik was 's-ochtends wel ver­baasd dat er een open ver­bin­ding met internet was. Dat had ik de voorgaande a­­vond moe­ten weten. Geheel in re­gen­kle­ding gehuld be­ga­ven we ons op pad. Toen we weer op de route kwa­men, was net het beginpad vernield door de aan­leg van een groot hekwerk om een fa­brieks­ter­rein heen en de markering ontbrak.

We liepen onder Flammersfeld langs. Bij Seelbach staken we de Wied over. Bij D ttesfeld ging het pad steil omhoog. Mede vanwege de nattigheid en daar­door gladheid besloten we ook hier een al­ter­na­tie­ve route te volgen. Bij een uitzichtpunt maak­ten we een foto waar we beiden opstonden.

Bij Breitscheid nabij de H lderstein werd het terrein weer steil en besloten we weer een al­ter­na­tie­ve route te nemen. Daarbij kwamen we door Gest t. Grappig was het toen we de plaats verlieten, stond op een bord dat het 1 km naar Pleck­hau­sen was. Maar 50 meter verderop stond een bord dat de weg voor alle verkeer ver­bo­den was. We liepen om Pleckhausen heen naar Horhausen en vandaar naar ons o­ver­nach­ting­a­dres. Enkele keren zagen we deze dag grote geel-gekleurde velden.

naar de top van deze pagina

Henri Floor