Westerwaldsteig

datum: zondag 12 mei 2013
traject: Weyerbusch - Forstmehren - Mehren - Ahlbach - Flammersfeld
afstand: 14 km
wandeltijd: uur
weer: verschillende keren een bui. Bij zwaardere buien konden we schuilen
overnachting: G stehaus Haus Ingrid, Rheinstra e 7, 57632 Flammersfeld, ( 02685-381067, internet

We hadden weer goed overnacht en ontbeten. Maar dat mocht ook wel voor 89. Bij het ontbijt zagen we de 4 dames nog. Het was droog toen we begonnen te wandelen. Maar toen we Forstmehren bereikten begon het wat harder te regenen toen we onderdak hadden gevonden. Toen het droog geworden was lie­pen we verder. Zonnige perioden wisselden elkaar af met buien. In Mehren stond een mooie kerk en talrijke vakwerkhuizen. Er moest hier een caf res­tau­rant zijn. We zagen tweemaal een verwijsbord. Op het eerste bord stond dat het 1 km verderop lag en op het andere bord stond dat het 15 minuten was. We besloten door te lopen. Door het Staatsforst Altenkirchen kwamen we in Ahlbach. In dit kleine buurtschap waren bijna alle huizen vakwerkhuizen.

Vlak voordat Flammersfeld werd bereikt, kregen we nog een flinke bui te verwerken. We staken de pa­ra­plu op en even later konden we onder een afdakje schuilen. Toen we dachten dat we op ons o­ver­nach­ting­a­dres waren aan­ge­ko­men belden we bij nummer 12 aan. Maar het bleek dat we op een ver­keerd a­dres hadden aan­ge­beld want ons o­ver­nach­ting­a­dres lag aan een andere straat. Bij de andere straat aan­ge­ko­men konden we nummer 12 niet vin­den. Toen bleek dat we het ver­keerde huis­num­mer in ons hoofd hadden zitten. Het was op nummer 7. Dit was het meest eenvoudige a­dres van onze trektocht en was vergelijkbaar met sommige o­ver­nach­ting­a­dres­sen van de Stichting Vrienden op de Fiets in Nederland.

In een naburige Konditorei dronken we nog een Latte Macchiato. Later dronken we nog een Milch­kaf­fee omdat de Latte Macchiato hier niet zo lek­ker smaakte. We aten er nog een appeltaartje bij.

Op mijn vraag welke kant we in Flammersfeld moes­ten oplopen voor het centrum antwoordde de dame dat er eigenlijk geen echt centrum was en als je toch van een centrum wilde spreken dan bevonden we ons in dat centrum. Bij gebrek aan res­tau­rantjes aten we warm in een Pizzeria. We hadden deze dag nog een ree gezien. Daarmee komt het totaal aantal ree n, die we in het wild zagen lopen op drie. Dat zou in deze vakantie ook het totaal aantal worden.

Henri Floor