tweede dag van de Heuvelland wandel4daagse vierde dag van de Heuvelland wandel4daagse fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van vierdaagsen en driedaagsen en tweedaagsen op de homepage van Henri Floor de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor


25e Heuvelland 4daagse 2012, 3e wandeldag - Mergellandroute.

dagstikker Op zaterdag 11 augustus 2012 was de eerste halve km dezelfde als de voorgaande twee dagen. Evenals de overige wandeldagen, waren ook deze dag nieuwe wandelroutes uitgezet. We liepen in de richting van Bemelen. Daarbij waren de paden af en toe heel steil en zeer heuvelachtig. Daarbij kwamen we langs talrijke groeves.

We staken de Rootherweg over en spoedig daarop werd Cadier en Keer bereikt. Hier was de eerste rustpost. We verlieten Cadier en Keer in westelijke richting. We liepen naar het Savelsbos. We kwamen opnieuw langs talrijke groeves. Maar volgens de or­ga­ni­sa­tie heette deze dagtocht de Mergellandroute. Er zijn nou eenmaal veel groeves in Zuid-Limburg.

Nu werd Gronsveld bereikt. Hier liepen we over een breed asfaltfietspad naar Rijckholt. Daarbij werden we meerdere keren opgeschrikt door hard rijdende racefietsers. Volgens het ver­keers­re­gle­men­ten mogen brom­fiet­sers in de bebouwde kom brom­mers niet harder rijden dan 30 km per uur. Dat zou ook voor racefietsers moeten gelden.

Naast de grote rust stond de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen kerk. De deur van de kerk stond open en we keken binnen even rond. Voorgaande keren bezochten we tijdens deze vierdaagse ook deze kerk als de route hierlangs voerde.

Heuvelland4daagse 2012

nabij Bemelen Na deze rust verlieten we Rijckholt in oostelijke richting tot aan de bosrand. Hier veranderde we van looprichting en liepen nu noordwaarts. Daarbij kregen we meerdere keren fraaie vergezichten op het Maasdal met Maastricht en de ENCI fabriek.

We dwaalden hier nog steeds door het Savelsbos. In Cadier en Keer werd opnieuw een rustpost bereikt. We verlieten Cadier en Keer in westelijke richting. We kwamen langs beeldentuin Heerdeberg. Hier stonden beelden uit Zimbabwe. We vereerden de beeldentuin met een bezoek.

We kwamen uit op de N278 (Maastricht - Cadier en Keer). Even volgden we deze weg, maar sloegen spoedig weer af. Nu kwamen we op het terrein van het Afrikamuseum ook wel Bakkersbosch Missiehuis genoemd. We kwamen nu langs kapelletjes waar in elke kapel een mooie afbeelding stond van de Kruisweg die Jezus aflegde op de dag van zijn kruisiging. Bij de Mariagrot verliet de wandeling de Kruisweg, maar wij besloten eerst langs alle overige kapelletjes langs te gaan.

Heuvelland4daagse 2012

panorama vanaf de Bemelerberg Op de naastliggende grasvelden, in het Rijk van Margraten, liepen we tussen golfterreinen door. We staken de Weg van Heer naar Bemelen over en bereikten Sint Antoniusbank. We liepen door Bemelen naar de voet van de Bemelerberg. De top van de Bemelerberg, waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt, stond dit jaar niet op het programma. We besloten van dit programma af te wijken en de Bemelerberg ook te beklimmen. Voor ons liep ook een echtpaar naar boven maar die bleken niet met de vierdaagse mee te doen.

Het was nu niet ver meer naar de finish. Opnieuw hebben we een prachtige wandeldag gehad met zonnig weer. Het IVV-nummer was 10907.
naar de top van deze pagina

Henri Floor