tweede dag Vechtdal Vierdaagse terug naar het overzicht van de Vechtdal Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Foto's van de 4e Toeractief Vechtdal vierdaagse 2012 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor
4e Toeractief Vechtdal vierdaagse 2012, 1e wandeldag

4e Toeractief Vechtdal vierdaagse 2012

boerderij in Rheeze Op woensdag 27 juni 2012 was de start van de Toeractief Vechtdalvierdaagse. De startlocatie was camping De Kleine Belties te Rheeze in de gemeente Hardenberg. Wij hadden een Bed and Breakfast adres gevonden in Rheeze. We liepen dan ook van ons naar de start. Dat was 800 meter. We verlieten de start in zuidelijke richting. Aan onze linkerhand lag na­tuur­re­ser­vaat Rhee­zer­ma­ten en aan onze rech­ter­hand De Rheezerbelten. We passeerden een restaurant met dezelfde naam. Na ons o­ver­nach­ting­a­dres sloegen we af.

We kwa­men uit in het centrum van Rheeze. Hier staan vrijwel alleen rietgedekte boerderijen. We kwa­men langs een boerderij waar men bezig was om een rie­ten­dak te vernieuwen. Over de Marsweg, die tussen de natuurgebieden Rheezerkampen en Rhee­zer­mars doorloopt, werd op 6 km de eerste rustpost bereikt. Deze was gelegen bij camping Klashorst. We besloten om hier door te lopen.

We liepen nu naar de N36 verkeersweg. Deze werd gekruist door een 1,80 meter hoog tunneltje. Op het eerstvolgende tunneltje troffen we een echtpaar uit Heerlen. Toen ik hen op de foto zette, zeiden ze dat ik zeker nog geen foto van hen had. Verder liepen we door de bosrand van het Bentincksbosch. We liepen hier af en toe over fraaie smalle paden, waarbij het ook heuvelachtig was. We kwa­men bij boerderij ’n Oeverdinck uit en iets daarachter lag boerderij Het Schippershuis.

4e Toeractief Vechtdal vierdaagse 2012

Het Schippershuis In buurt­schap Stegeren was op 11,3 km de stem­pel­post. Bij deze vierdaagse worden twee routes uit­ge­zet, een 25 km en een 15 km. Bij beide lussen is één stempelpost. Wij liepen beide lussen, waardoor we op 40 km uitkwa­men.

Opnieuw kwa­men we door het Benticksbosch en staken we de N36 over. In bosgebied Diffelerveld kwa­men we bij een meer met de naam De Ol­de­meij­er. Voor het meer was een splitsing en hier waren pijlen verdwenen. Er stonden hier vijf wandelaars die niet wisten welke kant ze op moesten. Wij hadden onze rou­te­be­schrij­ving opgeborgen. De rou­te­be­schrij­ving is helaas niet goed te volgen. Er wordt met een klein lettertype gewerkt. En om de wandelaars extra te treiteren staat de af­slag­rich­ting ver verwijderd van de om­schrij­ving. Aan de hand van de ingetekende route en de kaart op mijn GPS kon ik vaststellen, dat we op dit punt rechtsaf moesten. De vijf hiervoor genoemde wandelaars waren inmiddels al vertrokken want één van hen wist zeker dan je hier linksaf moest. Wij sloegen hier rechtsaf.

We hielden nu een meer aan onze linkerhand. Langs het meer lag een groot en breed strand. Vanwege de lichte motregen op dat moment maakten we er geen foto van. Verderop kwa­men we nog langs de Haarplas. Bij camping De Vechtstreek stond op een krijtbord dingen onduidelijk geschreven. Dit was dus geen rust van de Vechtdalvierdaagse. We hadden nog wel een rust verwacht. De laatste paar km voor de finish van de eerste 25 km liep door de Rheezerbelten. Het woord belten is kennelijk het Overijssels voor bulten. Want er waren hier talrijken bulten of heuveltjes. Ook hier ontbraken meerdere keren pijlen. Met hulp van mijn GPS-apparaat werd dan de goede richting vastgesteld. Het leek wel een puzzeltocht.

4e Toeractief Vechtdal vierdaagse 2012

langs de Karshoekweg te Stegeren Na een goede rust begonnen we aan de tweede lus die 15 km lang was. Na een begraafplaats, die door bomen en struiken was afgeschermd, kwa­men we in buurt­schap Ebenhaezer. Over de Willemsdijk liepen we een nieuw natuurgebied in. We kwa­men langs een klein vennetje met de naam Scheurvennetje. Het vennetje was niet te zien want er omheen lag veel heide die het zicht op het vennetje ontnam.

Nu kwa­men we door bosgebied Klimberg. Een echte berg was hier niet want het hoogste punt lag op 9,5 meter. Nu kwa­men we door natuurgebied Rhee­zer­veen. Eerst volgden we een lange asfaltweg, maar daarna volgden fraaie gras- en veldpaden. We kwa­men langs een heel groot korenveld.

Op 8 km (van de 15 km lus) was de rust in va­kan­tie­park Het Stoetenslagh. Over de Klimbergweg liepen we door bosgebied De Klimberg. Een verwijzing naar een oorlogsmonument lieten we links liggen.

We kwa­men opnieuw door buurt­schap Eben Haezer. Hier was een parkoerswijziging. De organisatie had waarschijnlijk geen toestemming gekregen om hier de drukke N34 over te steken. Nu liepen we langs de verkeersweg naar Heemse bij Hardenberg. Hier konden we de N34 kruisen via een tunneltje. In het tunneltje waren versieringen aangebracht,

Nu was het niet ver meer naar de finish. Het was een mooie wandeldag geworden. De paar lichte regenbuitjes vielen hoofdzakelijk in bosgebied en dan heb je er niet veel last van. De afgelegde afstand bedroeg 41 km,

naar de top van deze pagina

Henri Floor