Vorig verslag Volgend verslag naar het overzicht van de Burgenweg naar het overzicht van buitenlandse tochten fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen naar de homepage van Henri Floor Burgenweg

datum : vrijdag 16 september 2011
traject: Oberviechtach Hof Schwarzholz Mehlbügel Obermurach Eichenstein Kätzlesberg Sattelstein Ameisenholz Hohenthal Odgartenhof Neudeck Thanstein - Bauhof
afstand: 24 km
overnachtingadres: Hotel Bergfried, Familie Krauß, Bauhof 7, 92444 Rötz, ( 09976-94000, www.hotel-bergfried.de.
overnachtingprijs: € 70.

Burgenweg

Prackendorfer Moos We konden al om 7 uur ontbijten. Rond 8 uur begaven we ons op pad. We hadden ongeveer 20 minuten nodig om weer op de route te komen. Dat was bij buurtschap Hof. Het was deze dag weer een stralend zonnige dag. In de ochtend was het met 7 graden wel fris. Na de bossen Schwarzholz en Mehlbügel kwamen we in Obermurach, althans aan de dorpsrand. Verder liepen we door de bossen Eichenstein, Kätzlesberg, Sattelstein en Ameisenholz.

Op een splitsing stond een omleiding aangegeven voor de Goldsteig. Hoewel de Burgenweg gelijk liep met de Goldsteig stond hier niet apart vermeld dat er ook voor de Burgenweg een omleiding was. Het bleek dat even verderop een brug over een weg werd aangelegd. Onze kaart op onze GPS deed nu goede diensten.

Nadat we weer op de route zaten, liepen we voor Hohenthal nog even verkeerd. We zagen een afslag over het hoofd. Omdat we op een dalend pad liepen, keerden we niet om. In Hohenthal, waar een paar huizen staan, vervolgden we ons pad.

Burgenweg

Thanstein Via Odgartenhof en Neudeck liepen we nu naar Kulz. Maar aan de rand van Kulz sloegen we af. We liepen zelfs van de kaart af. We konden de route wel met onze GPS volgen. Uiteindelijk kwamen we in Thanstein. Hier dronken we Latte Macchiato en konden we flesjes met limonade kopen. De appelkoek smaakte ook goed.

Nu zetten we koers naar Am Sattel. Hier liep ons pad vrij steil omhoog naar de Steinerne Wand. Even hiervoor was een splitsing, de hoofdroute of een makkelijker route. Wij volgden de laatste. Deze liep onder de Steinerne Wand langs. Op een grintweg verlieten we onze markering omdat we geen belangstelling hadden voor een volgend steil pad, te weten de Schützensteig .

Toen we in Bauhof het bos uitliepen waren we ook meteen bij hotel Berfried, ons overnachtingadres. Hotel Bergfried bleek een hondenhotel te zijn. Beter iets dan niets dachten we maar.

naar de top van deze pagina
Henri Floor