Vorig verslag Volgend verslag naar het overzicht van de Burgenweg naar het overzicht van buitenlandse tochten fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen naar de homepage van Henri Floor Burgenweg

datum : zaterdag 17 september 2011
traject: Bauhof (Rötz) – Wutzschleife – Steegen – Flischbach – Flischberg – Klein Schöntal – Schöntal – Klein Schöntal - Flischbach.
afstand: 17 km
overnachtingadres: Gasthaus Kraus, Helga und Anita Kraus, Flischbach 15, 93488 Schönthal, ( 09978/295, http://gasthauskraus.jimdo.com.
overnachtingprijs: € 50.

Burgenweg

Rötz in de verte We hadden goed geslapen. We konden pad om 8 uur in het hondenhotel ontbijten. Rond kwart voor negen begaven we ons op pad. We daalden af naar de rivier Schwarzach en volgden deze vanaf Wutzschleife. Later dwaalden we door bossen.

Eenmaal moesten we een beekje oversteken zonder bruggetje. Het beekje lag echter relatief diep, En door de beek liep nog een pijpleiding. Coos zag het wel zitten om over het beekje heen te springen. Ikzelf niet. Dat is eigenlijk wel vreemd omdat ik langer ben.

Aan de rand van Steegen sloegen we af. Opnieuw volgde de wandelroute een bosparkoers.
In Flischbach vonden we twee verwijzingen waar we wat konden drinken, maar beide locaties waren gesloten. We liepen verder totdat ik besloot van de route af te gaan omdat onze gemarkeerde wandelroute te ver afweek van de ingetekende route. Via Flischberg liepen we nu naar Klein Schöntal.

In een Gasthof vroegen we of we er konden overnachten. Dat kon niet en dat wisten we eigenlijk al wel van internet. Maar niet alles op internet klopt. De eigenares in het gasthof deed haar best om een overnachting in de buurt vinden. En dat bleek in Flischbach te zijn. Hier waren we eerder op de dag al geweest, maar de eigenares van Gasthaus Kraus was op het moment dat wij aanbelden bij haar vakantiehuis. Zij was dit aan het schoonmaken. Uiteindelijk bleek dat wij in dat vakantiehuis zouden overnachten. Daartoe moesten we wel eerst van Klein Schöntal weer teruglopen naar Flischbach. ’s-Avonds konden we in Gasthaus Kraus dineren.

naar de top van deze pagina
Henri Floor