vorig verslag Terug naar het overzicht van de Ronde van Zuid-Limburg Ronde van Zuid-Limburg alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling Ronde van Zuid-Limburg foto's nabestellen Picasa de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Ronde van Zuid-Limburg 2011

Met de Ronde van Zuid-Limburg 2011

tussen Colmont en Fromberg Maandag 23 mei 2011 was alweer de laatste dag van deze Ronde van Zuid-Limburg. We liepen weer naar landgoed Terworm. Bij de oude plantaan sloegen we af en zetten koers naar Kunrade. Na on­der­door­gang van een snelweg liepen we nu niet, zoals voorgaande jaren, de hele weg uit naar Ubachsberg, maar sloe­gen vrij spoedig af. We liepen nu naar de door­gaan­de weg van Ubachsberg naar Kunrade en kwamen daarbij over enige wijnvelden.

Uiteindelijk kwamen we uit op de (doodlopende) weg naar Winthagen. Dit is ook weer een heel mooi en klein plaatsje in Zuid-Limburg. Met de Ronde van Zuid-Limburg waren we hier nog niet eerder ge­weest. De doodlopende weg liep voor de wandelaars gelukkig niet dood. We kwamen uit op de weg van Colmont naar Fromberg. Dit was weer een fraaie panoramaweg. Aan deze weg lag ook de eerste verzorgingspost.

Bij een oude witte wegwijzer volgden we de richting van Wylre. Na een weiland vol met gele bloemen en een lange strook met klaprozen werd Fromberg bereikt. Fromberg is gemeente Voerendaal en door Voerendaal zouden we aan het eind van de wandeling nog doorkomen.

Met de Ronde van Zuid-Limburg 2011

nabij Craubeek In Etenaken werd de Geul opgezocht. Opvallend hier langs de Geul zijn de steile wanden. Langs Eng­we­gen en Schoonbron werd Schin op Geul bereikt. In het centrum van Schin op Geul hoorden we nabij een kerk de sirene van een ziekenauto. Ik ken dit geluid zo goed omdat ik vrij dicht bij een ziekenhuis werk waar alle dagen het geluid van de sirene van een ziekenauto te horen is. Het bleek dat iemand in het café onwel was geworden. We hebben niet gekeken of dat een wandelaar was.

We liepen Schin op Geul uit en liepen nu dicht langs de Geul naar de Drie Beeldjes. We bleven de Geul naar Valkenburg volgen. Maar ruim voor kasteel Oost sloegen we af, want op de terugweg kwamen we vlak langs kasteel Oost.

Na de kabelbaan was bij de Berkelpoort de controlepost. In het centrum van Valkenburg troffen we een man die we de voorgaande avond nog in een supermarkt in Voerendaal hadden getroffen. Want ons favoriete restaurantje tijdens deze dagen ligt in Voerendaal en heet De Koffiemuuele.

In het centrum van Valkenburg bleek dat de Geul-bedding gerenoveerd werd. Bij het Walrampplein hadden we een rust. De naastgelegen supermarkt was open en hier kochten we een liter melk met een lekker kokossmaakje.

Met de Ronde van Zuid-Limburg 2011

kasteel Cortenbach Nu liepen we naar kasteel Oost. Eerst kwamen we langs de achterkant en vervolgens langs de voorkant van het geel gekleurde kasteel. Na de on­der­door­gang van de spoorlijn steeg ons pad. Op het hoogste punt in het bos, De Kluis, stonden talrijke ka­pel­le­tjes. Over opnieuw een panoramaweg liepen we naar buurtschap Walem, waar toch zeker 15 huizen staan. Verderop kwamen we door Koulen. Hier staat een hele dikke boom pal tegen een boerderij aan.

Termaar werd bereikt alwaar de laatste ver­zor­gings­post was. We bedankten de verzorgers en wensten hen het allerbeste en groetten hen tot het volgend jaar. Daarna werd Craubeek bereikt. Buiten Craubeek kregen we zicht op het plaatsje Barrier. Na een wat minder mooi traject langs een ver­keers­weg, die later ook werd overgestoken werd Voerendaal bereikt. Na parkgebied Het Broek met visvijvers kwamen we bij een winkelcentrum. Hier kochten we opnieuw een liter melk met een lekker smaakje. We liepen de route even terug om de melk in de schaduw op een bankje te kunnen opdrinken.

Aan de rand van Voerendaal kwamen we langs kasteel Cortenbach. Als laatste kwamen we ook nog langs kasteel Terworm.

Het waren drie hele mooie dagen geworden, waarbij het warm en zonnig was geweest met slechts één bui. Wij willen de organisatie hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze tocht en we hopen volgen jaar deze tocht weer te lopen.

Het IVV-nummer was 16907.
naar de top van deze pagina

Henri Floor