tweede dag Kempische wandeldagen Foto's van de Kempische wandel driedaagse 2010 alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen fotoreportage op Picasa terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor

Kempische Wandeldagen, zaterdag 8 augustus 2010, route richting Nuenen

Kempische wandeldagen 2010

Collsche Watermolen Op zondag 8 augustus 2010 voerde de route na de start naar het Eindhovens kanaal. Bij de Hulsterbroekbrug staken we het kanaal over en volgden dit aan de overzijde tegengesteld. Verderop sloegen we af. Nu volgden we de Kleine Dommel of Rul meer dan een km tot aan de Collse Watermolen. Omdat dit zo'n mooi parkoers is, zit deze route elk jaar in deze driedaagse. Alleen bij hoge waterstand, als ook het pad naast de Kleine Dommel onder water staat, wordt een alternatieve route gevolgd. We hebben dit al een keer meegemaakt. Maar we liepen dan ook al voor de 25e maal mee.

Op 4,4 km was de eerste verzorgingspost nabij de Collse Watermolen. Hier was de splitsing met de 15 km. Wij volgden het traject van de 15 km even, om daardoor een beter zicht op de Collse Watermolen te krijgen en daarna ook te fotograferen. Na de verzorgingspost liepen we naar't Hofke alwaar ook een fraai kapelletje langs de weg stond. Verderop, bij Huize De Collse Waterlelie zetten wij de hoffotograaf van OLAT op de foto. Vanwege voetproplemen is hij op de fiets aanwezig, want fietsen gaat wel goed.

Kempische wandeldagen 2010

aan de westkant van Nuenen Door de Loovelden werd koersgezet naar bosgebied Lage Heide. In Opwetten liepen we langs de Opwettense Watermolen. Het was niet duidelijk of deze watermolen werd gerenoveerd of dat hij opnieuw werd opgebouwd. Later lazen we, dat de watermolen al heel lang bestond, want Vincent van Gogh heeft deze watermolen onder andere geschilderd.

Onze wandeling vervolgend kwamen we bij de Europalaan. Hier stond een "kruisje", een herinnering aan een dodelijk ongeval van een jongeman van 16 jaar oud. In de tuin van een boerderij stonden een heleboel grote plastic flessen van ongeveer twee meter hoog. Het betroffen hier plastic flessen waarmee reclame werd gemaakt. Bij een volgende boerderij hingen aan een waslijn een aantal gecombineerde hemd/broekjes van een nieuwe wereldburger. Op zeven daarvan stonden de letters JANNEKE.

Kempische wandeldagen 2010

op de Gulberg Het volgende natuurgebied was Nuenens Broek. Dit waren allemaal min of meer lussen aan de rand van Nuenen. Maar bij molen De Roosdonck werd Nuenen definitief betreden. Op 15,2 was de grote rust. Net na de rust begon het te regenen. We liepen nog in het dorp en konden snel ergens schuilen, want de bui leek niet lang te duren.

In een buitenwijk van Nuenen kwamen langs een huis waar een heleboel troep buiten stond en waar de bewoner vrolijk bijstond. Aan de overzijde van de weg stond in een uitsparing in een boom een Mariabeeldje.

De laatste wagenrust lag op 19,4 km en was bij golfterrein De Gulberg gelegen. De Gulberg was een voormalige stortplaats. Langs het Eindhovens kanaal werd de finish bereikt. De afgelegde afstand bedroeg 25,28 km Het IVV-nummer was 16689.

Het waren weer drie mooie dagen geweest.

naar de top van deze pagina

Henri Floor