derde dag Drentse Wandel Vierdaagse 2010 Terug naar het overzicht van de Drentse Wandel Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Foto's alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Picasa de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor 22e Drentse Wandel vierdaagse


22e Drentse Wandel vierdaagse 2010 vierde wandeldag, zondag 16 mei 2010.

Op de 4e en laatste wandeldag verlieten we de start in zuidelijke richting We bleven oostelijk van de N34 lopen tot aan Klijndijk. Hier was op camping De Fruithof de eerste rustpost. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 5 km. Een shantykoor was bezig hun muziekattributen uit hun auto te halen. Het ging hier om De Rundezangers uit Emmer-Compascuum.

We verlieten de camping door de achteruitgang. Door het Valtherbos dwaalden we nu lange tijd in de richting van Emmen. We kwamen nog over een heideveld met een hunebed. Oplettende wandelaars, zoals ondergetekende, zagen dat er op dit heideveld nog een tweede hunebed lag en 1 steen van een derde hunebed. Voor de bebouwde kom van Emmen sloegen we af en werd koers gezet naar Weerdinge In Weerdinge was in Dorpshuis Weerdinge de 2e rustpost. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 12,49 km In de routebeschrijving van de 40 km stond, dat de 40 km nu een extra lus van 10 km moest lopen. Volgens ons betekende dat, dat we in plaats van 40 km nu 50 km moesten lopen. En op de eerste dag was het al 45 km.

22e Drentse Wandel vierdaagse 2010 Voordat we Weerdinge verlieten kwamen we langs een molen. Door het mooie zonnige weer kregen we nu schitterende vergezichten, die alleen door elektriciteitsmasten werden ontsierd. Na de Emmerhoutstraat en de Oude Roswinkelerweg werd een betonfietspad (Parochieweg) betreden. Dit fietpad lag langs een afgerasterd terrein waarachter een meer met zandafgraving lag. Daarop werd bosgebied Emmerdennen bereikt. We liepen hier langs het Haantjebakmeer. Dit gebied was ook poulair bij ATB’ers en we moesten meermaals voor hen opzij gaan. We liepen weer terug naar Weerdinge alwaar de 3e rustpost dezelfde als de tweede rustpost was. Wij willen deze rustpost uitroepen tot beste rustpost van deze vierdaagse. De consumptieprijzen waren heel aantrekkelijk en het aanwezige personeel was heel enthousiast. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 21,90 km

We verlieten Weerdinge weer en dwaalden nu lange tijd door het Valtherbos We liepen langs een heel groot geelgekleurd koolzaadveld en dat zorgde voor fotogenieke foto’s. Voor Valthe kwamen we nog langs twee hunebedden, genaamd Tweelingen. In Valthe was de 4e rustpost. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 28,88 km Valthe was heel mooi versierd. Talrijke tuinen waren opgesierd. 22e Drentse Wandel vierdaagse 2010 We verlieten de hoofdroute voor een bezoek aan de opstelplaats van praalwagens, die een rondrit door Valthe zouden maken. Later bleek dat de optocht ook over een trajekt van onze wandelroute liep. Door al het moois dat we hier zagen viel de markering van de vierdaagse vrijwel niet op en vele wandelaars zijn hier dan ook (even) van de route afgegaan.

Valthe werd over de Lindeweg verlaten In een bosgebied net buiten Valthe stond nog een kunstwerk met de naam De Zonnetafel. Door bosgebied werd de 5e rustpost op camping De Fruitpost weer bereikt. De afgelegde afstand volgens de routebeschrijving bedroeg 33,91 km Leden van Shantykoor waren bezig met het inpakken van hun muziek instrumenten.

Nu was het niet ver meer naar de finish in Odoorn. In Odoorn voerde de officiële route over een markt. Daar hadden we geen trek in. Daardoor liepen we van het begin van de Torenweg naar de finish. Vreemd genoeg was langs deze weg de muziekinstallatie geïnstalleerd voor de wandelaars. Dit was niet de officiele route die de wandelaars naar de finish liepen. De totale afstand bedroeg deze dag, inclusief de extra lus in Valthe 40 km. We hadden in totaal 170 km (45+43+42+40) gelopen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor