eerste dag van de Apeldoornse Vierdaagse derde dag van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Apeldoornse vierdaagse alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling diavoorstelling foto's nabestellen Terug naar de homepage van Henri Floor Apeldoornse Vierdaagse, 2e wandeldag, woensdag 15 juli 2009
Apeldoornse vierdaagse Op woensdag 15 juli 2009 vervolgden wij even na half zeven deze vierdaagse met het 40 kilometer parkoers. We doken de bossen in, ditmaal was dat het Orderbos. Verder liepen we langs sportvelden van SV Orderbos. Het volgende bos was bosgebied Berg en Bos. We werden ingehaald door een Belgische wandelaar die maar liefst 53 gouden (Euraudax) arenden bezit.

Na de eerste verzorgingspost dwaalden we verder door de bossen. Daarbij kwamen we verschillende malen door klaphekjes. Enige honderden meters van de route konden we nog naar Jachtchalet “het Aardhuis” lopen, want we liepen inmiddels in Wildpark Het Aardhuis. We waren hier in 2006 al naar toe gelopen en wisten hoever het van de hoofdroute was om het nu niet te doen. We hadden inmiddels de uitgestrekte bossen van Kroondomein Het Loo betreden. Over een lange grintweg over het heideveld Uddelsche Buurtveld werd over een supersmal pad het heideveld verlaten. Over heidevelden en door bosgebied van de gemeente Nunspeet werd de kantine van voetbalvereniging Prins Bernhard te Uddel bereikt. Hier was de eerste caferust.

Na deze rustpost was de splitsing met de 30 kilometer. Wij volgden het 40 kilometer parkoers. We doken de bossen weer in en kwamen langs een fraai vakwerkhuis. De volgende rustpost was in de kantine van Sportpark Op de Heide van voetbalvereniging E.S.V. te Elspeet.

We kwamen over het terrein van een bungalowpark. Bij café Het Boshuis, dat op het bungalowpark lag, sloegen we af en zetten koers naar Uddel. waar bij de kantine van voetbal vereniging Prins Bernhard te Uddel weer een rustpost was. Het was hier nu heerlijk rustig. Nu volgden enige lange wegen door natuurgebieden.
Daarna volgde nog de verzorgingswagen, die dezelfde als in het begin van de wandeling was. Alle dagen speelde een jongeman met zijn harmonica. De oude Krol was ruim vier maande tevoren overleden en deze jongeman, die van internet geplukt was voldeed prima. Hoogstwaarschijnlijk komt hij volgend jaar terug.

Na 9 1/4 uur werd de finish om kwart voor vier bereikt. Het was de gehele dag tijdens de wandeling droog weer geweest met een maximum van 26 graden. In de ochtend voor de start had het aan de noordkant van Apeldoorn wel geregend. Eerst een gewone regenbui gevolgd door een stortbui. Het IVV-nummer was 10902.

naar de top van deze pagina

Henri Floor