Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht 
van de E8 trajekt Harxheim (Worms) -Rothenburg ob der Tauber Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum Woensdag 17 september 2008
traject Ober Mossau – Michelstadt - Weiten Gesäß – Vielbrunn.
afstand 13 km
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
TK25 Erbach - 6319,
TK25 Michelstadt - 6320,
TK25 Wörth am Main - 6220.
Topographische Freizeitkarte 1:50.000, Nördlicher Odenwald, NO Ost, von der Hessischen Landesamt.
overnachtingadres Vielbrunn, Hotel Haus "Talblick", Ohrnbachtalstraße 61, 64720 Michelstadt-Vielbrunn, ( 06066-551
Overnachtingprijs € 75 per nacht

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8
Michelstadt We konden al om zeven uur ontbijten. Even na 8 uur vertrokken. Het had gevroren. Auto’s in de schaduw waren bevroren. En de weilanden hadden een witte gloed. De zon scheen al meteen en in het dal lag een groot wolkendek. Nadat we Ober Mossau waren uitgelopen liep ons pad over weilanden of door bossen. Ook deze dag liepen we maar heel weinig over verharde wegen. Via bosgebied Galgenberg werd Michelstadt bereikt. Bij het naderen van de plaats Michelstadt was het nog flink heiig, maar in het centrum scheen de zon. Bij een bistro dronken we twee koffie. Daarna liepen we naar het centrum. Bij de VVV werd onze overnachting besproken. We maakten in Michelstadt nog verschillende foto’s. We zagen hier veel vakwerkhuizen. We kwamen meerdere keren groepen mensen tegen die een rondleiding volgden. Buiten het centrum lunchten we op een bankje in de zon. Het was nog steeds fris, hooguit 10 graden.
In het kader van de Raad der Europese Gemeenten onderhoudt de gemeente Hulst sinds 1969 goede contacten met Michelstadt in het Duitse Odenwald. Ruim 30 jaar verbroedering tussen beide steden heeft geleid tot hechte vriendschappen. Jaarlijks vinden tal van wederzijdse bezoeken plaats. Op bestuurlijk vlak, maar vooral ook op sportief, cultureel en onderwijsgebied.
In het hart van het Odenwald ligt Michelstadt met de kernen Rehbach, Steinbach, Steinbuch, Stockheim, Vielbrunn, Weiten-Gesäß en Würzberg. Het oude stadsgedeelte ademt de gemoedelijke sfeer van weleer uit. Noemenswaardig zijn absoluut het Raadhuis uit 1484, de Einhardsbasiliek, de Kellerei en het Slot Fürstenau. Talrijk zijn de oude winkels en binnenplaatsjes binnen de stadsmuur.
tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8
Vielbrunn Samen met het heerlijke landschap en de gastvrijheid van de Michelstädter staat het geheel garant voor een aangenaam verblijf. Het feit dat de stad reeds in de 12e eeuw marktrecht werd verleend, deed men in 1955 besluiten jaarlijks met Pinksteren een markt te organiseren, die onder de naam Bienenmarkt, als groot Volksfeest vandaag de dag ver over de grenzen van het Odenwald bekend is.
Evenzo traditioneel is ondertussen ook de Odenwälder Kerstmarkt in de binnenstad van Michelstadt, van vrijdag voor de eerste zondag van de advent, gedurende de gehele adventstijd telkens van woensdag tot zondag.
Door enige bospassages werd het plaatsje Weiten Gesäß bereikt. Hier liep onze route ook in het dorp steil omhoog. Bij hotel Berghof hadden we nog een rust. Buiten Weiten Gesäß werd ons pad smal en voerde tussen weilanden met schrikdraad door. Over het Vielbrunnerpad werd Vielbrunn bereikt. Ons overnachtingadres was niet zover van het centrum en de hoofdroute van de wandeling.
We zagen na de laatste bospassage nog een ree lopen. We waren 6 ½ uur onderweg.
naar de top van deze pagina

Henri Floor

Informatie over Mossautal
Informatie over Michelstadt
Informatie over Vielbrunn