Europäischer Fernwanderweg E1


datum zaterdag 26 augustus 2000
traject Güster-Roseburg-Wotersen
afstand 7 km
wandeltijd 2 uur
hoogtes 20 - 30 meter
weer hele dag droog en zonnig
temperatuur 24°
overnachtingadres Gaststätte Heitmann, Anke Westedt, 21514 Wotersen nr. 7, ( 04158-456
Overnachtingprijs DM 2 x 30


wapen van Güster

We liepen om 7.15 uur van huis naar het NS-station van Driebergen/Zeist. Op de Hoendersteeg zei Coos: "Oh, ik ben de waspoeder vergeten. Omdat we ruim op tijd waren, ging Coos de waspoeder nog even ophalen, terwijl ik op de rugzak paste. Met de trein van 7.50 uur reden we naar Utrecht. Hier namen we de trein van 8.02 uur naar Amersfoort. Deze kreeg door een seinstoring een vertraging van zo'n 10 minuten. In Amersfoort hadden we echter nog een overstaptijd van een half uur. Hier namen we de trein van 8.54 uur naar Osnabrück. In Osnabrück stapten we over op de trein naar Hamburg Hbf. Hier kwamen we rond 13.15 uur aan.
Eerst haalden we informatie en vervolgens kochten we een kaartje naar Büchen. Met een soort metro treinstel reden we naar Reinbek. Het plan was om de metro van 13.55 uur te nemen. Maar toen we op het perron om informatie vroegen zei een perronopzichter rond 13.35 uur: neemt u deze maar die klaar staat. In Reinbek stapten we over op een boemeltreintje. Deze bracht ons in een half uur naar Büchen. Bij een videotheek bestelden we een taxi. Even later kwam een man bij ons staan die met zijn GSMmetje ook een taxi belde. Toen er een taxi aankwam wisten we niet voor wie deze precies was. Wij reden er uiteindelijk mee weg.
In Güster maakten we eerst een foto van het plaatsnaambordje (foto 1). Even verderop deden we de korte broek aan op een bankje. Verderop liepen we even een klein stukje verkeerd. Na een kerkhof werd het pad onverhard. We staken een spoorlijn over en bereikten een bos (stubbenteich). Hier voelden we meteen de o zo bekende rust. En over rustige paden liepen we zo'n twee km het bos weer uit. Op een kruising in Roseburg liepen we naar een volgend bos. We staken de Muhlenbach over. Op een kruising zagen we een eekhoorntje lopen. Nog voordat we Gut Wotersen bereikten kwamen we bij ons overnachtingadres uit (ansichtkaartnummer 1). Hier konden we tevens warm eten.
We liepen naar het Gut Wotersen en maakten er 2 foto's (foto 2 en 3). Daarna maakte ik een foto van ons overnachtingadres met Coos in de deuropening (foto 4). 's-Avonds aten we voor de hoofdmaaltijd soep. Toen we twee soep bestelden zei men dat we maar één maal soep hoefden te bestellen met twee borden. We konden ieder twee volle borden soep eten. Het was erwtensoep met knakworstjes en stukken aardappel. Coos at vis en ik varkensvlees.

Henri Floor & Coos Verburg