Europäischer Fernwanderweg E1 / E6


datum donderdag 2 september 1999
traject Mölln - Schmalsee - Lüttauer See - Drüsensee - Lotsee - Gudower Mühle - Güster - Göttin - Bergholzer Forst - Büchen Dorf - Büchen trein naar Lauenburg
afstand 33 km
wandeltijd 10½ uur
weer Licht tot onbewolkt
temperatuur 24°
overnachtingadres Hotel Bellevue, Blumenstraße 29, 21481 Lauenburg, ( 04153 -2318
Overnachtingprijs DM 80


Vanuit de kamer van ons overnachtingsadres maakten we een foto van het meer, waar we uitzicht op hadden. Na het wat karige ontbijt (voor ons) deden we eerst inkopen. ’s-Ochtends moest ik mijn beide voeten ook nog behandelen van een (soort) blaar, die op beide voeten op precies dezelfde plaats zaten, vermoedelijk door de steunzolen veroorzaakt. Het werd deze dag een hele mooie dag. Zowel het parkoers als de temperatuur (24°).
Nadat we van Mölln eerst nog een paar vakwerkhuizen hadden bewonderd, begaven we ons op pad. We verlieten Mölln langs een brede sloot omzoomd met bomen, heel romantisch. Eerst kwamen we bij de Schmalsee, waar we langs liepen overgaand in de Lüttauer See. Vervolgens kwam de Drusensee (foto 37) aan de beurt. Daarna volgden we een lang uitgerekt vlak dal met in het midden een gras (weiland) vlakte en langs de randen bos. Dit hadden we wel zo’n 7 km, zeer mooi. We kwamen een groep van zo’n 10 wandelaars tegemoet, die zeiden ook de E6 te lopen. Maar dan zonder zware rugzak. We liepen onder de A24-snelweg door.
Op de splitsing van de E1 en de E6 besloten we nog naar Güster te lopen. Hier vulden we onze veldflessen met sinaasappelsap. Ook kochten we nog 2 bananen bij NordwestLotto, Annahmestelle, Mietzner Markt GbR, Hauptstraße 30, 21514 Güster.
Klik hier voor het vervolg van de E1.

Hieronder volgt het verdere verloop van de E6. Want de E6 loopt vanaf de Deense/Duitse grens tot Güster hetzelfde.
Toen we Güster uitliepen, besloten we niet de officiële route van de E6 te lopen, te weten 1 km langs een verkeersweg, maar een bospad dat parallel aan deze verkeersweg liep. In Göttin staken we alsnog die verkeersweg over. We liepen nu een paar km weer mooi langs een bosrand. Daarna kwam het zeer rustige en mooie Buchholzer Forst. Aan het einde van dit bosparkoers hoorden we eerst wat kreten. Even later kwam, hard door een bocht een rijtuig gereden, dat getrokken werd door 4 zwarte paarden en op het rijtuig zaten jongelui.
We zagen af en toe heide. Het laatste stuk van deze dag, 4 km asfalt, moesten we er flink aan trekken om Büchen te bereiken. Hier moesten we de teleurstelling verwerken, dat we hier niet konden overnachten. Met de trein reden we naar Lauenburg. Hier kostte het ook nog moeite onderdak te vinden, maar het lukte. In de buurt van Hotel Bellevue aten we warm in Restaurant Lowenborch, Inh. Jan Freystatzky / Kai Werner, Hamburgerstraße 20, 21481 Lauenburg, ( 04153/2460. We hadden nog een eekhoorntje gezien.

Henri Floor & Coos Verburg