Vorig verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Volgend verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 terug naar het overzicht van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Hochalpiner Zentral-alpenweg 02
datum zondag 6 september 1998
traject Schladnitzgraben (680m) - Leoben - Schladnitzgraben
afstand 9 km
hoogten 600 - 680 meter
wandeltijd 2 uur
weer halfbewolkt
temperatuur 20
overnachtingadres Gasthof Mak, Schladnitzgraben 31, A8700 Leoben, ( 03842-22280
Overnachtingprijs 2 x Osh. 200
Uitgaven krant 7, dagtotaal 7, eindtotaal 12807
voorblad wandelboekje Hochalpiner Zentralalpenweg 02 We stonden om 7.45 uur op. Toen we om 8.30 uur beneden kwamen voor het ontbijt bleek alleen de poetsvrouw aanwezig te zijn. We moesten tot 9.15 uur wachten voor het ontbijt. Tot een uur of n bleven we overwegend beneden in Gasthof Mak zitten. We hingen verschillende kleren buiten in het zonnetje. Af en toe voelden we hoe ver het gedroogd was. Soms verplaatsten we spullen als ze in de schaduw terecht kwamen.
s-Middags wilden we naar een speciale mis gaan. We hadden de omschrijving waar de mis plaats vond verkeerd begrepen. Later bleek dat deze alleen bereikbaar was over een pad waarvoor we niet de juiste schoenen aan hadden. We liepen tot voorbij de rondweg die om Leoben heen liep. Toen we terug liepen vonden we wel de juiste afslag. Mede doordat er langs de weg autos waren geparkeerd. We volgden het pad even, maar keerden spoedig weer terug.
Daarna liepen we weer terug naar het Gasthof. We douchten en wasten onze haren. Uiteindelijk hadden we s-middags niets gegeten. s-Avonds keken we naar een TV-programma van Hansi Hinterseer und seine Freunde. Even voor het einde van het TV programma kwam het echtpaar langs, dat in Leoben een horlogezaak heeft. Ze vroegen of wij maandag nog meegingen om inkopen in Leoben te doen. We sloegen het af, maar bedankten hen vriendelijk.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg