tweede dag van de Ronde van Zuid-Limburg Terug naar het overzicht van de Ronde van Zuid-Limburg Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen Terug naar de homepage van Henri Floor 54e Ronde van Zuid-Limburg van 24 t/m 26 mei 1997
Basiliek te Meersen De derde wandeldag, maandag 26 mei 1997 reden we eerst met de trein vanaf NS-station Heerlen naar Houthem-St. Gerlach. Ons pad voerde nu eerst in de richting van Meerssen. Daarbij liepen we over trajecten langs de Geul. In Meerssen bezochten we de grote indrukwekkende basiliek. We hadden hier ruime keus in het plaatsen van een kaarsje. Nadat we een spoorlijn hadden overgestoken hoorden we van een paar mensen van de organisatie dat we de laatste wandelaars waren. Opnieuw volgden we de Geul die hier sterk meanderend is. Daarna volgden we de Dellenweg (weg langs natuurgebied De Dellen). Bij een kantine van een voetbalvereniging te Houthem was de eerste verzorgingspost op 8 km.
Meerssen Ons pad volgde nog even de Geul, staken deze over en kwamen langs een paar oude rotswoningen. Even verderop liepen we door hellingbossen van het bosgebied Bergerheide naar Valkenburg. Langs een grote bierbrouwerij werd het centrum van Valkenburg bereikt. Ook dit jaar liepen we langs een Grieks restaurant, dat gesitueerd is in een oud kerkje. Daarna liepen we langs Kasteel Den Halder en kwamen een rouwstoet tegemoet.
linker van de drie beeldjes bij Valkenburg aan de Geul de drie beeldjes bij Valkenburg aan de Geul rechter van de drie beeldjes bij Valkenburg aan de Geul
Dit is het oude gemeentewapen van Klimmen. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Na een grote rust verlieten we het drukke Valkenburg onverwachts over een trappetje naast een hotel en klommen naar de Wilhelminatoren. Daarna dwaalden we door het Biebosch en bossen behorend tot het Gerendal naar Oud Valkenburg. Langs kasteel Schaloen bereikten we de Geul weer, nu bij de Drie Beeldjes. Spoedig verlieten we het pad langs de Geul en liepen om de berg met Kapel de Kluis heen. Via buurtschap Walem kwamen we door Termaar en Klimmen. Hier was de laatste wagenrust op 23 km.
Na Craubeek liepen we onder de A79 snelweg door en kwamen langs grote boerderijen en kastelen, zoals Ten Hove, Het Hoenshuis, Kasteel Puth en Ter Worm. De totale dagafstand bedroeg 29,7 km.
De parkoersen waren dit jaar verbeterd ten opzichte van het voorgaande jaar. Het voorgaande jaar zaten er meer asfaltwegen in. De overigens zeer goede organisatie heeft dit jaar weer velen een drietal onvergetelijke dagen bezorgd. Aan de driedaagse deden ruim 500 man mee en zon 640 man liepen deze tocht als tweedaagse.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg