eerste dag van de Ronde van Zuid-Limburg derde dag van de Ronde van Zuid-Limburg Terug naar het overzicht van de Ronde van Zuid-Limburg Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen Terug naar de homepage van Henri Floor 54e Ronde van Zuid-Limburg van 24 t/m 26 mei 1997
wandelaar met stok man leest boek Ook op de 2e wandeldag, zondag 25 mei 1997, waren de parkoers anders dan het voorgaande jaar. Dit kwam bij de start en finish mede door de nieuwe startgelegenheid. De parkoersarchitect was er ook nu weer in geslaagd om mooie paadjes te vinden. Als eerste liepen we nu naar Benzenrade. We brachten een bezoek aan een kapelletje en bewonderden de velen bloemen die hier nog stonden ter nagedachtenis aan een crematie, die daar een week tevoren had plaatsgevonden. Na het Benzenraderhof liepen we weer lekker over smalle paadjes en kwamen door draaihekjes. We kwamen op een splitsing waar twee weilanden door een smal pad werd gescheiden. Aan beide kanten van het hek stonden koeien en twee koeien uit twee verschillende weilanden raakten elkaar aan met de bek, waarbij het wel leek of ze elkaar aan het zoenen waren. Via het Imstenraderbos kwamen we bij kasteel Imstenrade. De hoofdingang was met hekwerken afgezet ten teken dat er werd gerenoveerd. We staken een snelweg over en stegen door naar het plaatsje Huls, op 230 meter hoogte. Hier was de eerste rustpost in Hotel Restaurant Bellevue.
Door het mooie zonnige weer hadden we hier flinke vergezichten Duitsland in. We daalden af naar Simpelveld en verlieten de plaats langs een zuiveringsinstallatie. Via Bulkemsbroek en Overeys kwamen we, over af en toe smalle graspaadjes in Wahlwiller. Hier was een meisje van een jaar of tien die met haar babypop in een kinderwagentje rondreed. We vroegen haar hoe het met de kleine ging, maar ze was te verlegen om op die vraag te reageren. Even verderop was in het Biesveld de splitsing met het 30 km parkoers voor 65 plussers en andere fanatiekelingen voor wie het 40 km parkoers te zwaar was. Via buitenwijken van Mechelen kwamen we op een mooi pad door weilanden langs de Geul. Via Hurpesch en oostelijk van Epen kwamen we, na een moeizame klim, op de grote rust in restaurant De Rozenhof in Camerig.
Door het Vijlerbosch zetten we daarna koers naar Vijlen. Maar dit jaar volgden we een wat meer westelijke route en lieten Vijlen derhalve rechts liggen. Na Melleschet en Hilleshagen vond de samenvoeging met het 30 km parkoers weer plaats. Niet zichtbaar trouwens, want we liepen nog te ver in de achterhoede om van die wandelaars nog een glimp te kunnen opvangen. Via Nijswiller kwamen we op een verzorgingspost, waar we bouillon of citroenthee konden krijgen. Na Banneheide kwamen we op de tweede wagenrust te Simpelveld. We konden hier van alles krijgen en op de achtergrond hoorden we muziek in het genre van WDR4.
Vlak na deze verzorgingspost zaten twee dorpsgenoten van ons (uit een dorpje dat 200 km verderop ligt) langs de weg te genieten. Via opnieuw Huls, maar nu een ander parkoers, en natuurgebied De Puth bereikten we de finish na 9 uur lopen. De dagafstand bedroeg 40,7 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg