tweede dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1995 Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Apeldoornse Vierdaagse 1995, eerste wandeldag dinsdag 11 juli 1995
medaille 
20 km We verlieten Apeldoorn onder een ander viaduct onder de A1 als voorgaande jaren. Hier was de plaats van de eerste verzorgingswagen ingenomen door een ijscokar. Daardoor stond de verzorgingswagen een eind verderop. Dit had natuurlijk ook gevolgen voor de terugweg, maar daarover later meer. Via buurtschap Engeland kwamen we door Beekbergen. Een paar km volgden we door open gebied, maar weldra dwaalden we weer door de bossen. We kwamen bij een spreng en volgden deze tot een oude spoorlijn. Vlak voor Loenen kwamen we verrassend binnen over een grasweg.
In Loenen bezochten we een supermarkt om de watervoorraad aan te vullen, want het was al aardig heet. Op de Zilvensche heide hadden we nu fraaie vergezichten omdat het parkoers hier nu tegengesteld liep ten opzichte van voorgaande jaren. De Zilvensche Heide is genoemd naar het plaatsje Zilven, nu een buurtschap van Loenen. Daarna volgde de fraaie Loenermark. Verder kregen we nog een kleine zandvlakte en een schaapskooi met schapen voorgeschoteld, voordat de lus van de 50 km weer teneinde was.
Vlak voor de Loenense erebegraafplaats was nog een omleiding, waardoor we hier niets van zagen. Later hoorden we dat hier nog een 25 jarige blauwhelm soldaat werd begraven. Over de Vrijenberg en langs De Kleine Waterval liepen we naar de parkeerplaats bij de Loenense waterval, waar een wagenrust was. Opvallend is het elk jaar weer, dat hier helemaal geen stoelen staan voor de (vermoeide) wandelaars.
Door de bosgebieden Reeėnberg en Klein Zwitserland liepen we dan naar camping De Hertenhorst. Later hoorden we dat hier een 69 jarige man uit Amsterdam door een hartstilstand het leven liet. Jammer was het ook, dat de media alleen van dit voorval melding maakte van het gebeuren rond de Apeldoornse vierdaagse. Via buurtschap Hoogland liepen we weer terug naar de verzorgingswagen. Hiervoor moesten we zeker een omweg van een km maken doordat de verzorgingswagen een andere locatie had moeten innemen. De temperaturen lagen tussen de 27° en 34°. Onze wandeltijd bedroeg 10¼ uur.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg