eerste dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1995 derde dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1995 Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Apeldoornse Vierdaagse 1995, tweede wandeldag woensdag 12 juli 1995
medaille 30 km Door parken, waar flink door wandelaars werd afgestoken, verlieten we Apeldoorn. Over een pad, waar vroeger de spoorlijn Apeldoorn-Zwolle had gelopen, liepen we naar Wenum. Hier sloegen we af bij een watermolen. Na een paar meertjes liepen we door naar Wiesel. We staken een verkeersweg over, waar zowaar een politieagent de wandelaars behulpzaam was met het veilig oversteken. We bereikten de eerste verzorgingspost, fraai gelegen tussen twee heuveltjes in een graslandschap. Vervolgens liepen we naar het Wieselse bos en volgden de lange Niersenseweg.
Bij de Elspeterweg aangekomen stond een pijl die r.a. wees, terwijl de parkoersbeschrijving r.d. aangaf. Maar als je voor je alle wandelaars r.a. ziet slaan, dan ga je niet als enige r.d. Op een gegeven moment kwamen wandelaars ons tegemoet, omdat ze geen pijlen meer zagen. Toen begreep ik, dat we wel degelijk rechtdoor de Elspeterweg hadden moeten kruisen. Wat ook zo vreemd in het geheel was, was dat de particuliere verzorgingswagens ook allemaal aan een zijweg van die Elspeterweg stonden, waar we helemaal niet langs hadden moeten komen. De schattingen van het aantal wandelaars dat verkeerd was gelopen lag tussen de 300 en 500 wandelaars.
Toen we weer terug op de goede route zaten, krioelde het ook van de 30 km lopers. Het nu volgende traject was niet leuk meer om met zovele over de smalle bospaden te lopen. Blij waren we dan ook toen we de splitsing naderden en de 30-km lopers afsloegen. Trouwens, niet alle wandelaars waren helemaal teruggelopen, maar hadden over de Elspeterweg afgestoken, om zo min mogelijk extra km's te hoeven lopen, want ook deze dag werd het zeer warm.
We kwamen door een gebied met vele grafheuvels. Door de bossen, ten westen van Epe liepen we naar buurtschap Schaveren. Hier begon, en eindigde, de lus van de 50 km. We kregen een extra waterpost, de enige in zijn soort want de overige extra waterposten waren bij de controleposten. Via de Tepelbergweg bereikten we de Tongerense berg. Bij buurtschap Tongeren sloegen we af en door het Tongerense Veen bereikten we de grote rust in camping De Remboe.
Door het Wisselsche Veen liepen we weer terug naar Schaveren. Vanaf camping De Remboe tot aan de finish zagen we maar 10 man, zo ver zaten we achterin. Ook deze dag waren de parkoersen opnieuw weer mooi en af en toe anders als het voorgaande jaar. In Vaassen was op 40 km de laatste rustpost. Deze was gelegen in de vernieuwde VIOS kantine. De verzorgingswagen te Wiesel was totaal verdwenen. Ook de tent van de medische dienst was verdwenen. Wel stonden en zaten er enige mensen van de medische dienst aan een pikniktafel. Ook stond er overduidelijk de Bezemwagen.
Bij Paleis Het Loo was de laatste controleknip. Na 10 uur en 50 minuten bereikten we de finish. Op de 50 km moesten zich nog 5 mensen afmelden, terwijl dat op de 40 km nog zo'n 10 waren. Ook waren er nog 30 km lopers, die zich moesten afmelden.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg