Vorig verslag van de Ruperti Weitwanderweg 10 Volgend verslag van de Ruperti Weitwanderweg 10 terug naar het overzicht van de Ruperti Weitwanderweg 10 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Ruperti Weitwanderweg 10
datum donderdag 15 juni 1995
traject Obernberg am Inn (328 m) - Reichersberg (350 m)- Minaberg (350 m)- Antiesenhofen (346 m)- Ungerding - Bach (339) - Lindenedt (382)- Großwiesenhardt(370) - St. Marienkirchen(338) - langs Etzelshofen(337) - St. Florian am Inn (321 m)- Schärding (318 m)- Allerheiligen - Wernstein am Inn (319 m).
afstand 32 km
hoogten 316 - 382 meter
wandeltijd 9¼ uur
weer Half bewolkt, veel zon
temperatuur 19°
overnachtingadres Gasthof "Zur Mariensäule", Fam. Peterbauer, A-4783 Wernstein 61, ( 07713-6608
Overnachtingprijs Osch. 640
uitgaven Warme maaltijd + 3 ansichten, overnachting Obernberg am Inn Osch. 350, Antiesenhofen Osch. 114, St. Marienkirchen Osch. 146, Kaarsjes 1 DM + Osch. 10

Obernberg am Inn apotheke We hadden goed geslapen in het Zimmer Frei. We hadden kleuren TV op de kamer, waar we 3 of 4 verschillende zenders op konden krijgen. We konden om half acht ontbijten. Aan het ontbijt troffen we twee fietsers die op de fiets aan het trekken waren. Het zag er hier heel keurig en netjes uit. Na het ontbijt volgden we vrijwel dezelfde weg weer naar het stadscentrum. Alleen bezochten we nu ook een uitzichtspunt op de Inn en maakten er een foto. Hier vlakbij stond een groot huis met wel 28 kaboutertjes in de tuin.
We liepen het centrum van Obernberg in. De bakker was dicht. Het bleek een feestdag te zijn. Dus ook geen Punica en broodjes. In het centrum van Oberndorf maakten we 5 foto's. Aan de rand van Obernberg vroegen we aan een man die net het huis uitging of we water voor onze veldfles konden krijgen. We liepen weer tot vlak voor de Inn en volgden deze. Eerst weer een stuk over een dijk. Later een wandelpad waar nu eens geen fietsers kwamen.
Door een natuurgebied liepen we over meer dan 6 bruggetjes naar Reichersberg. Vlak voor het centrum stond bij een gemarkeerd pad Privatweg. We besloten het pad toch te nemen. In het centrum troffen we net de stoet van kinderen die hun eerste communie deden en andere gelovigen en belangstellenden die in optocht voorbij trokken. De stoet bleef op een bepaald punt op het marktplein staan en we besloten er naar toe te lopen. We maakten er verschillende foto's van . Ook stond er nog een groep van 50 man in uniform en een groep dames met goudkleurige hoofddeksels.
Eerst kwamen we langs een informatiebord van Reichersberg. Daarna bezichtigden we nog de imposante kerk en liepen toen verder. Na Reichersberg liepen we over een grintweg naar buurtschap Minaberg. We staken een verkeersweg over en volgden over een kleine verkeersweg naar Antiesenhofen. Omdat we niet konden foerageren, omdat de winkels gesloten waren, zochten we naar alternatieven. Zo kwamen we in Antiesenhofen langs een Gasthof annex Fleischhouwerij. In het Gasthof zat het bomvol met mensen en buiten op banken zaten ook vele mensen een bepaald soort vlees te eten met broodjes. Natuurlijk werd erbij gedronken. We werden er door verschillende mensen uit Reichersberg herkend. We besloten bij het Gasthof te gaan zitten en ook mee te eten en drinken.
We verlieten Antiesenhofen over een spoorlijn en onder een snelweg door. Ruim een km liepen we over een asfaltweg met een hellingspercentage van 12%. Langs een bosrand sloegen we af. Nu volgden we hele rustige asfaltwegen door Ungerding en Bach. Vlak voor Lindenedt hielden we een rust op een boomstam. Na 5 minuten kreeg een waakhond ons in de gaten en begon te blaffen. Via Großwiesenhart bereikten we St. Marienkirchen. Hier merkte Coos op dat er bij deze kerk ook een geel witte vlag wapperde. In het Gast- und Kaffeehaus Walter Dalles aten we Gulashsoep en dronken Almdudler. Eigenlijk hadden ze rustdag, maar er was een groep van de vrijwillige brandweer neergestreken en toen waren ze toch maar open gegaan.
Wernstein am Inn-vanaf Neublick Voorbij St. Marienkirchen liepen we eerst weer over rustige asfaltwegen, later over grintwegen en door bossen langs een klein vliegveld. We staken een spoorlijn over en liepen weer dicht langs de Inn. Bij St. Florian am Inn was weer een soort dam in de Inn waar elektriciteit werd opgewekt. We bezichtigden de plaatselijke kerk, die weer indrukwekkend was. Ook hier stonden weer her en der berketakken. We volgden een smal pad naar Schärding langs de Inn. In Schärding verlieten we het pad langs de Inn en bewonderden de binnenstad. In het centrum werd een trimloop georganiseerd. Er stond een kraampje om de hardlopers van een drankje te voorzien. We gingen daar ook naar toe en degene die de drankjes gaf, vond dat wij het helemaal hadden verdiend. We namen ook nog een tweede bekertje. Het smaakte naar een soort pruimenthee. Opnieuw bezochten we een kerk.
Wernstein am Inn Treppelweg We verlieten Schärding en liepen opnieuw langs de Inn. We kwamen langs het plaatsje Allerheiligen en Kreuzberg. Daarbij dacht ik aan het liedje "Kreuzberger Nachten sind lang". Maar Kreuzberg in dit lied is een wijk in Berlijn. We kregen een mooi uitzicht op de kerk met 2 torens in het Duitse Vornbach(316 m). Op een splitsing wees een pijl naar rechts richting Wandelweg Wernstein. Daardoor liepen we enige km's langs een verkeersweg. In Wernstein namen we het eerste overnachtingadres, te weten Gasthof Zur Mariensäule, Fam. Peterbauer, A-4783 Wernstein 61, 07713-6608.
Coos deed hier een wasje. Voor de tweede achtereenvolgende dag hadden we kleuren-tv op de kamer. Na het avondeten had de wirtin op een gegeven moment tegen een groep van 4 Nederlanders gezegd, dat er nu alleen maar Nederlanders in het restaurant zaten. Daarop keek de groep verbaasd naar de anderen, want ze hadden nog niet geconstateerd dat de andere twee groepjes van 2 ook Nederlanders waren. Één van die twee groepjes waren ondergetekende.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg