Volgend verslag van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein terug naar het overzicht van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Österreichischer Weitwanderweg 02, Zentralalpenweg,
Hainburg an der Donau - Eisenstadt
datum zaterdag 20 augustus 1994
traject Hainburg an der Donau - Bad Deutsch Altenburg
hoogten 160 meter
wandeltijd 1¼ uur
weer Licht bewolkt en af en toe veel wind
temperatuur 25°
overnachtingadres Park Pension Familie M. u. I. Bichler, A2405 Bad Deutsch Altenburg, Badgasse 38, ( 02165-64636 of ( 02162/62977
Overnachtingprijs 520
Adres diner Kurhaus Ludwigstorff
uitgaven Osch. Koffie in de trein (40), Metrokaartjes (34), treinkaartjes van Wenen naar Hainburg an der Donau (170), telefoonkaart (95), warm eten (300).

Hainburg an der Donau We vertrokken op vrijdag 19 augustus 1994 uit Arnhem met de trein van 22.14 uur. Voor de eerste keer in ons leven reisden we 1e klas met slaapwagen. Er was een aparte wastafel met ook warm (heet) water. Als welkom kregen we een flesje spawater. Onze bedden waren al opgemaakt met de verwachting dat we wel meteen zouden slapen. Maar dat slapen ging niet zo een twee drie.

Op weg naar Wenen op zaterdag 20 augustus 1994 dronken we eerst een kop koffie. In Wenen Westbahnhof zochten we onze weg naar de metro en kochten er een metrokaartje om naar halte Landstraße/Wien Mitte te gaan. Hier kochten we een treinkaartje naar Hainburg an der Donau. Omdat we meenden dat we voldoende tijd hadden liepen we nog wat rond buiten het station en kwamen in een stadspark uit. Hier aten we wat en maakte ik met de zelfontspanner een foto van ons beiden . Doordat we naar de verkeerde vertrektijd keken en omdat het horloge van Coos niet goed liep misten we de eerste trein. Maar er vertrok elk uur een trein naar Hainburg an der Donau.
Toen we in deze plaats uitstapten liepen we eerst een stuk door het centrum en haalden herinneringen op van twee jaar tevoren toen we daar ook waren geweest. Daarna liepen we door naar Bad Deutsch Altenburg. Mede vanwege de lange reis en de warmte besloten we in Bad Deutsch Altenburg te overnachten in het Park Pension. Na het douchen aten we warm in het Kurhaus Ludwigstorff.
Toen we na het eten terug kwamen bij ons overnachtingadres, draaide ik, nadat we binnen waren, de sleutel van de hoofddeur kapot. De sleutel brak af. Het lukte Coos om het afgebroken gedeelte van de sleutel uit het slot te halen. Maar de deur was niet op slot. En in het huis was verder niemand, ook de eigenaar niet. Naast de ingang hing een sleutel achter glas met het opschrift: "alleen in noodgevallen". We sloegen het ruitje kapot. Maar de reservesleutel bleek niet te passen. We belden nog de gendarmerie, maar ook die bracht geen oplossing. Daarna gingen we naar bed, want we waren toch best moe. We konden onze eigen kamerdeur wel op slot doen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg