Vorig verslag van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein Volgend verslag van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein terug naar het overzicht van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Österreichischer Weitwanderweg 02, Zentralalpenweg,
Hainburg an der Donau - Eisenstadt
datum zondag 21 augustus 1994
traject Bad Deutsch Altenburg - Petronell - Rohrau - Parndorf - Neusiedel am See
hoogten 180 meter
wandeltijd 7½ uur
weer licht tot half bewolkt. Erg helder weer, later meer zon
temperatuur 19° - 27°
overnachtingadres Pension Fischbach, Obere Haupstraße 51, ( 02167-2768, Neusiedl am See
Overnachtingprijs
Adres diner Heurigen Restaurant Pizzeria Tittler, Obere Haupstraße 13, Neusiedl am See, ( 02167/2504.
uitgaven Overnachting Bad Deutsch Altenburg (520), Parndorf (104), Almdudler (20), kaarsje (6), warm eten (279).

Petronell Carnuntum archaeologischer park Petronell Carnuntum archaeologischer park De wekker ging al om kwart over zes. Eerst deed ik oefeningen voor mijn rug. In de ontbijtruimte stond alles voor het ontbijt al klaar. Na het ontbijt vertelden we het dienstdoende meisje over de sleutel. Ze had er nog niets van gemerkt omdat ze door een andere deur was binnengekomen.
We verlieten Bad Deutsch Altenburg en kwamen langs het 1e Amphitheater . Dit was een oude Romeinse arena, waarvan haast alleen nog de funderingen lagen. Een grote toegangsteen vermelde hoe het er oorspronkelijk uitgezien moest hebben. Verder liepen we, veelal over grintwegen, naar Petronell. Hier week onze route op de kaart af van de gemarkeerde route. Wij besloten de gemarkeerde route te volgen (in ons achterhoofd hadden we de gedachten dat we dit alleen zouden doen voor zover die route nog op onze kaart stond).
Buiten Petronell, onder een viaduct zagen we veel doodgereden muizen liggen. Even verderop kwamen we langs het Heidentor . De grote, oude poort hadden we de vorige dag ook al vanuit de trein gezien, toen we de vorige dag op weg waren naar Hainburg an der Donau. Over gras- en grintwegen liepen we langs Rohrau en kwamen in het Burgenland. Eerst volgden we een brede grintweg en hadden flinke vergezichten over het golvende landschap. Regelmatig zagen we wegspringende muisjes. We kwamen in de buurt van "Alte Futterplatz". Hier werd met auto's gecrost. Ook op ons wandeltraject werd gecrost. Een man met een walkietalkie gaf echter de opdracht dat er even niet gestart moest worden. In Parndorf aangekomen was de plaatselijke kerk, die er van buiten fraai uitzag, gesloten. Verderop aten en dronken we in het Parndorfer Hof van de fam. Patzolt, Hauptstrasse 22,
( 02166/2238. In de soep, bouillon met ei, kregen we twee eieren. Normaal kregen we er maar één ei in als we deze soep bestelden.
Rohrau Schloss Harrach Petronell Carnuntum Heidentor Na Parndorf volgden we eerst een grintweg door velden. Het was behoorlijk warm. Later wees een markering naar links, terwijl in de kaart rechtuit getekend was. Eerst volgden we de markering, maar toen de markering een grotere omweg maakte als we verwachtten, sloegen we af. Later kwamen we er achter, waarom de omleiding was gemaakt. Er was een snelweg aangelegd. Maar deze was gelukkig nog niet opengesteld. Zodoende konden we er nog oversteken.
Nu liepen we lange tijd over grintwegen door wijngaarden en zagen nog twee reeën. Het laatste stuk die dag volgden we over asfaltwegen naar Neusiedl am See. Voor het dorp maakten we nog een foto . Hier overnachtten we in Pension Fischbach. We wilden hier twee nachten overnachten, maar er was maar voor één nacht vrij. We besloten hier toch te overnachten. Na het douchen maakten we nog een kleine wandeling (zonder rugzak) en bezichtigden de plaatselijk kerk en aten warm in Heurigen Restaurant Pizzeria Tittler. Naast een pizza dronken we er enige glazen Blaufränkische Rotwein.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg