Vorig verslag van de Salzsteig-Weitwanderweg 09 Volgend verslag van de Salzsteig-Weitwanderweg 09 terug naar het overzicht van de Salzsteig-Weitwanderweg 09 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Salzsteig-Weitwanderweg 09
datum dinsdag 14 september 1993
traject Murau - Metnitz - Flattnitz
afstand 24 km
wandeltijd 11 uur
overnachtingadres Hubert Ladinig's Alpenhotel te Flattnitz
uitgaven Murau Pension Lindner 860, Flattnitz 140, bus 22

Metnitz Metnitz Om 7 uur hadden we in pension Lindner te Murau ontbijt. Toen we om 8 uur wilden vertrekken, was het net begonnen te regenen. Na een half uurtje begaven we ons op weg. Daarna hebben we nog een keer een kwartier onder een boom geschuild. Later zagen we een bliksemflits en hoorden enige keren onweerslagen. Op de splitsing waar we van de drukkere weg afsloegen stond een bewoond huis waar we in de garage-opening (de deur stond open) schuilden. Toen het weer minder begon te regenen liepen we weer verder. Later toen het weer harder regende, schuilden we nog in een boerenschuur. Toen het weer droog geworden was, liepen we weer verder. Deze rustige asfaltweg liepen we helemaal af. Er stonden hier maar weinig huizen. De zon was gaan schijnen en we besloten zelfs de korte broek aan te doen. Toen we Steiermark verlieten en Kärnten inliepen, hield de asfaltering op en ging de weg over in een grintweg. Metnitz winter Metnitz Tot driemaal toe was men bezig met nieuwe bruggen over beekjes aan te leggen. Omdat er helemaal geen bankjes langs de weg stonden, rustten we op een paar grote rotsblokken langs de weg. Naarmate we weer verder afdaalden ging de grintweg weer over in een asfaltweg. We kwamen langs een picknickplaats waar een groot houtsnijwerk stond van een man die met zijn handen zijn hoofd ondersteunde. Aan het einde van de weg kwamen we op een verkeersweg uit, die van Metnitz naar Flattnitz liep via Oberdorf Dietl. Naar Dielt was het ongeveer 9 km en de bus vertrok na ongeveer een uur. Hier schuin tegenover stond een Gasthaus. Toen we de deur van het Gasthaus opendeden, stonden de schilders in de gang te verven. Buiten stond een pikniktafel waaraan we gingen zitten. Nadat de bus ons in Dietzl had afgezet, vervolgden we de asfaltweg tot vlak voor de afslag naar Flattnitz. Flattnitz Even voor de afslag zagen we trouwens de Metnitz Ursprung. Nu ging het steil omhoog. Even leek het alsof er slecht weer aankwam en vroegen ons af of we wel goed liepen. Volgens de kaart moest ons pad betrekkelijk dicht langs de verkeersweg lopen. Maar de hoogtelijnen stonden niet zo duidelijk op de kaart en het was af en toe wel meer dan 100 meter hoogteverschil.
markering In Flattnitz zagen we een verwijzing naar een hotel. Maar we liepen nog even verder het plaatsje in om naar alternatieven te kijken. We kochten nog wat in een winkeltje. De prijzen waren hier fors, omdat het het enige winkeltje bleek te zijn. Uiteindelijk overnachtten we in het Gasthof/hotel wat we als eerste hadden gezien. De eigenares was niet aanwezig. Metnitz logo Na een half uur wachten kregen we kamer 1 toegewezen door een ongeveer 70 jarige vrouw die waarschijnlijk een goede gast was en het onzinnig vond dat we zo lang moesten wachten omdat er voldoende kamers vrij waren. We douchten ons en wasten onze haren. Bij de maaltijd troffen we een dame die een Nederlandse moeder had en nog wat Nederlands sprak.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg