Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6Naar het overzicht van de Nord Süd Weit Wanderweg 05

E6, trajekt Nord Sud Weit Wanderweg (NSWW 05)


datum woensdag 5 september 1990
traject Seewiesen - Florlhütte - Voistalerhütte - Schiestlhaus.
hoogtes 974 - 2153 meter
afstand ± 162,7 km
wandeltijd 8 uur
weer aanvankelijk droog en half tot zwaar bewolkt. Temperatuur ca. 10°. Af en toe regen en mist. Tegen het eind van de dag daling van temperatuur naar 2°.
temperatuur 10°-2°
overnachtingadres Voistalerhütte-Schiestlhaus
Overnachtingprijs OSCH

hochschwab-mariazell schiestlhaus Rond half negen vertrokken we van het Sporthotel Schuster op Seewiesen. Een beetje door het dorp verlieten we Seewiesen. Vrij horizontaal liepen we eerst verder. Later steeg het pad en bereikten we de Florlhütte (ansichtkaart 14) op 1264 meter hoogte. Het hutje was echter op slot en zaten daarom maar noodgedwongen buiten op een bankje (foto 42). Het echtpaar uit Wunsiedel dat we eerder op een parkeerplaats hadden getroffen liep ons hier voorbij.
We stegen verder en het begon te regenen. Ik trok de regenbroek aan. Op 1654 meter bereikten we de Voistalerhütte (foto 43, 44 en 45, ansichtkaart 12, 14 en 15, stikker 4). Hier dronken en aten we wat. We troffen hier de groep die we ook in Seewiesen hadden getroffen. We vroegen hier informatie over onze verdere tocht en besloten, in ieder geval, tot het Schiestlhaus te gaan.
Rond de Voistalerhütte zagen we af en toe gemsen. Later zagen we nog meer gemsen. Soms in roedels van wel 10 beesten. Over de Graf Meran Steig (foto 46) ging het nu redelijk steil omhoog. Het pad was goed gemarkeerd. Zowel met verf op de rotsen als met houten palen.
voistalerhuette Uiteindelijk bereikten we op 2153 meter het Schiestlhaus (ansichtkaart 16 en 17) . Dit werd gerund door een vrouw uit Hongarije. Ze was daar met een zoontje van een paar jaar en een vluchteling uit Roemenië. Deze man zou vermoedelijk òf in Nederland òf in Canada politiek asiel krijgen. Op weg naar de hut zagen we restanten van sneeuw liggen. 's-Ochtends was er 3 à 4 cm sneeuw gevallen. Verder zagen we af en toe oude sneeuwresten in kuilen liggen die er al langer lagen en soms meer dan een meter hoog waren.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg