Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6Naar het overzicht van de Nord Süd Weit Wanderweg 05

E6, trajekt Nord Sud Weit Wanderweg (NSWW 05)


datum dinsdag 4 september 1990
traject Graf Meran Haus - Rotsohlsattel - Turnaueralm - Göriacher Alm - Seeberg - Seewiesen
hoogtes 974 - 1836 meter
afstand ± 16,3 km
wandeltijd 6 uur
weer aanvankelijk mistig, zicht 25 meter, temperatuur ±5°. Veel regen. Aan het eind van de dag in Seewiesen opklaring en zelfs zon. Stijging van de temperatuur naar ca 13°.
temperatuur 13°
overnachtingadres Hotel Schuster, Seewiesen
Overnachtingprijs OSCH 400

graf_meran_haus We ontbeten rond kwart voor acht. Eén grote boterham belegd met kaas en 2 grote koppen koffie. Over de Teufelsteig (foto 40) daalden we af. Het was goed te doen en het pad was goed gemarkeerd. We kwamen op een splitsing waarbij de markering naar links oud was. De nieuwe markering wees naar rechts. Volgens de ingetekende roete zouden we links af gaan, maar nu besloten we rechts te houden.
Even later kwamen we bij het Nikolauskreuz op de Rotsohlalm. Er kwamen twee trimmers langs gelopen. Ze vroegen hoe het zicht bij het Graf Meran Haus was. Toen ik zei 50 meter zeiden ze: O zicht genoeg. Zowel de vorige dag als deze dag zagen we een eekhoorntje. Er stonden bij het Nikolokreuz drie kruisen. Nu volgden we een weg waarbij we vrij veel op dezelfde hoogte bleven lopen en bereikten de Turnaueralm.
We liepen al een hele tijd met de paraplu op. In het Almgasthaus op de Turnaueralm aten we goulashsoep en ik dronk er nog een halve liter melk. We vervolgden onze weg en sloegen op een gegeven moment een smal pad in. Uiteindelijk bereikten we de Göriacheralm.
In Almgasthaus Strobl op de Göriacheralm dronken we ieder twee koppen koffie. Daarna bereikten we spoedig de Seebergalm. Na dit vereeuwigd te hebben (foto 41) stegen we naar het Seebergsattel. Hier stond een bord voor de verzamelplaats voor skiërs. Over een pad daalden we steil af naar Seewiesen.
In het eerste grote hotel, Sporthotel Schuster (ansichtkaart 14), overnachtten we. Er was nog 1 kamer vrij. Maar het leek ons niet zo druk als zij voorstelden. Coos at weer vis en ik natuur schnitzel. O ja, eerst kleedden we ons om en douchten ons. Ik lag lekker een half uur te weken in bad. Als dessert aten we bananensplit.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg