Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum vrijdag 23 september 1988
traject Mitwitz-Breitensee-Gundelsdorf-Glosberg-Kronach
afstand 20 km
wandeltijd uur
weer
temperatuur
overnachtingadres jeugdherberg
Overnachtingprijs DM

Kronach We begonnen deze laatste wandeldag in Mitwitz in de stromende regen. Na verloop van tijd werd het minder en we deden de regenkleding uit. We vervolgden de E6 en kwamen eerst langs een paar meertjes. Na weer een tijd door bossen gelopen te hebben kwamen we op een asfaltweg uit die vlak langs de DDR liep. Vlak langs de weg stonden bordjes met Halt Grenze. Door de bomen zagen we hier af en toe hekken/versperringen. Via de Hasenberg en de Kienberg kwamen we via Rottelsdorf in Gundelsdorf. Hier rustten we bij een winkel waar we limonade hadden gekocht en aten meegebrachte broodjes. We zaten onder een afdakje bij de winkel in de luwte. Want het waaide, terwijl een bui overtrok.
In Glosberg bezichtigden we een kerk die er prachtig uitzag. We staken er voor een mark een kaarsje aan. Even voorbij Glosberg stond naast een kruising een kapelletje (foto 52). Bij dit kapelletje stond, in de openlucht een eenvoudige preekstoel en een groot aantal banken. Ik beklom hier de preekstoel om hier plechtig te verklaren dat ons trajekt over de E6 hier beëindigd was.
In Letzenberg hadden we nog een fraai uitzicht op Haig en Gundelsdorf (foto 53). Over een verbindingsweg kwamen we op de Burgenweg en deze volgend kwamen we in Kronach bij de vesting Rosenberg waar tevens de jeugdherberg in gevestigd was in een vleugel. Van de jeugdherberg was nog niemand aanwezig. We bezichtigden even Kronach (foto 54). Daarna gingen we terug naar het slot en werden onze plaatsen gewezen.
's-Avonds aten we een pizza bij een pizzeria.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg