Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Met WS78 naar Zeeland
Dit is het wapen van Oss.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is een oud wapen van Oss.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op zaterdag 7 februari 1987 organiseerde WS78 een tocht te Oss. De start was vlakbij het station. Toen we even voor half tien op het station arriveerden zagen we de wandelaars al startklaar staan. We hadden twee km nodig om Oss uit te komen, maar daarna hadden we toch nog een 8 km nodig voor het echt aardig werd.
Op 9 km was in Schaijck de soeppost. Nu begon de wandeling pas goed. Af en toe liepen we over smalle en heuvelachtige boswegen. Via boswachterij Nistelrode, de Slabroekse Heide en Udenoord bereikten we op 20 km de grote rust op Camping De Heissche Tip te Zeeland vlak naast het Straatven. We sloegen de rust echter over.
Op 31 km was de koffiepost, wederom te Schaijck. Het parkoers voerde tussen 2 vennen door en Harry probeerde of het ijs nog hield. Harry was van mening dat het ijs tot de bodem bevroren was. Ik had mijn fototoestel bij me en kreeg de anderen (Harry, Frank, Johan en Dick) zover om, voor de foto, op het ijs te gaan staan. Ik zei nog dat ik even wilde wachten tot ze door het ijs zouden zakken, voor ik op de knop zou drukken. Maar het ijs bleek toch sterk genoeg te zijn.
Via de gemeente bossen van Oss bereikten we op 37 km de fruitpost. De totale exacte afstand bedroeg 40,765 km. Het aantal deelnemers bedroeg 366. Voor de tweede achtereenvolgende keer was de gehele route weergegeven op een kaart die op de parkoersbeschrijving stond. Het was een vrij zonnige dag, bij een temperatuur van rond de 7 graden.
naar de top van deze pagina

Henri Floor