Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Met WS78 in Wormerveer
embleem WS78
Op 17 januari 1987 organiseerde WS78 zijn 7e tocht uit zijn 9e winterserie te Wormerveer. Nadat het de voorgaande dagen streng tot zeer streng had gevroren was men benieuwd hoe velen naar Wormerveer zouden komen. Dit waren er uiteindelijk 245. Na 4 km liepen we de Woudpolder in en kwamen langs molen De Woudaap en liepen langs de Markervaart. Aan de overkant van de Markervaart zagen we Markenbinnen liggen. Er was scheepvaartverkeer geweest want duidelijk zag je in het midden in een spoor de schotsen schots en scheef bevroren liggen. Tot 2 keer toe kruisten we een kluunplaats van de molenschaatstoertocht. Bij Stierop zagen we een boer over het ijs en over de schotsen in het midden lopen. We kwamen uit bij het Alkmaarder- en Uitgeestermeer.
Dit is het wapen van Wormerveer. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op 13 km was de soeppost te Krommenie in de stal van een boerderij. De koeien stonden echter elders. Even verder liepen we over de drukke Communicatieweg. Dit is al een oude weg, want in het verleden werd voor de financiering voor de aanleg aandelen uitgegeven.
Op 21 km was de grote rust in Het Wapen van Assendelft te Assendelft. Op 25 km liepen we over een leuk graspad om Koog aan de Zaan heen. Het graspad liep vlak langs sloten en vaarten die nu bevolkt waren door schaatsers. Vanaf de Julianabrug te Zaandam hadden we een mooi uitzicht op de bevroren Zaan met daarachter de Zaanse Schans.
Op 31 km was de koffiepost ditmaal luxueus gevestigd in de kantine van een scholencomplex. We liepen door de Zaanse Schans. Naast een molen lag een luxueus jacht en de eigenaar had om zijn jacht over een breedte van 20 cm het ijs weggezaagd. Even verderop was iemand bezig een vuurtje te stoken op de bevroren Zaan. Even voorbij buurtschap Bartelsluis staken we een vaart over via een bruggetje. Aan het eind van de brug stond rechtuit, maar op het weiland daarachter was geen pad te zien.
Op 37 km was de fruitpost te Wormer. We liepen langs het water Poel en zagen hierop 5 ijszeilers. Bij een scheepsbouwwerf vroeg een vrouw of we aan het oefenen waren voor een 11 steden wandeltocht. Er kwamen zoveel snelwandelaars voorbij. Vlak voor de finish hoorden we nog een meisje op de schaats tegen haar moeder zeggen: Mam, daar komen er weer een paar voorbij. De totale exacte afstand bedroeg 41,210 km. De maximum temperatuur bedroeg 7 graden onder nul. Er woei een matige wind die koud was. Coos moest werken; ze moest invallen voor een zieke collega. Onderweg werd mij 23 keer de vraag gesteld in de trant van: waar is Coos en ben je alléén vandaag en daarom teken ik deze keer alléén
naar de top van deze pagina

Henri Floor