Vorig verslag van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch terug naar het overzicht van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch terug naar het overzicht van het Pelgrimspad (II) Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor LAW 4 Eijsden-Den Bosch
Dit is het wapen van Susteren.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het wapen van Montfort. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Zaterdag 21 december 1985
Toen we om 7.45 uur beneden kwamen was alles nog donker beneden en op slot. Om 7.45 uur kwam de vrouw van de waard beneden. We namen alle spullen en koffers mee naar het station en onderweg naar het station toe kochten we vast brood voor het weekend. Nadat we met de trein naar Susteren waren gereden vertrokken we daar om 9.40 uur.
Het was de eerste keer dat we met zon vertrokken en met zon aankwamen. Het was de hele dag droog. We kwamen weer de L van het Limburgpad tegen. Bij de ingang van camping Hommelheide, die gesloten was, hing een fraai bord dat ik fotografeerde. We kwamen langs het uitgebreide gebouwencomplex van de Abdij Lilbosch.
Verschillende malen kruisten de GR9 met dezelfde wit/rode kleur. Vlak voor Montfoort liepen we langs de ruïne van Montfoort. Het "stempel" café benevens 4 anderen waren gesloten. Daarop kochten we wederom jogiedrink in een supermarkt en ieder een banaan. In St. Odiliënberg rustten we in café Smeets dat net dicht wilde gaan, maar de cafébaas wilde ons nog koffie schenken. Ook had men er een stempel. Omdat ik er al vanuit was gegaan dat de stempelpost te Montfoort dicht zou zijn had ik op die plaats al een stempeltje van NS-station Susteren. De enige plek die nog vrij was op de stempelkaart, was CR Het wandelpark te Valkenswaard en daar kwam dan het stempeltje te staan.
St. Odiliënberg heeft een hele fraaie kerk met twee torens en deze werd op de plaat vastgelegd. Even voorbij St. Odiliënberg troffen we een wandelaar in tegengestelde richting, die uitgerust was met een rugzakje en wat at. Hij liep ook de LAW4 maar alleen op de zaterdag en dan trajecten van 15 km.
wapen van Roermond Even voor het plaatsje "Aan de straatweg" troffen we op een groot weiland/akkerveld 10 jagers met een jachtgeweer. Eén jager had één haas in zijn hand. Een andere jager had twee dode hazen in zijn hand. Even later hoorden we een paar schoten en zagen hoe een jachthond even later een haas in de bek had.
Bij een wandelparkje vlak voor Roermond troffen we twee mannen van een jaar of 20. Zij waren ook bezig de LAW4 te lopen. Ze kwamen uit Amsterdam en hadden 4 uur nodig gehad om naar Roermond te liften. Ze waren al een paar jaar bezig de route te lopen aan de hand van de eerste onnauwkeurige, maar gratis uitgave van de ANWB. Nog geen kwartier later troffen we een echtpaar van rond de veertig die eveneens de LAW4 liepen en dagtrajecten tot 23 km per dag liepen. Zij waren die dag te Heythuysen begonnen.
Bij de Stenen Brug te Roermond besloten we onze wandeltocht. We kochten nog een pond spruiten, vier kleine Limburgse vlaaitjes, twee haaskarbonades en we dineerden nog in Roermond. Daarna reden we met de trein huiswaarts. Het was een geslaagde wandeltocht geworden met vrij veel regen. De totale afstand bedroeg 280 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg