Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Koude WS78 tocht te Rosmalen
embleem WS78
Op 9 februari 1985 was de start vanuit café de Kep (derde keus). Terwijl er boven de grote rivieren geen vlokje sneeuw was gevallen, lag hier in Rosmalen 10 cm sneeuw. Bij een temperatuur van -4 graden en een harde wind was het ijskoud en het leek wel kouder dan op 5 januari bij de WS78 tocht te Bussum bij een temperatuur van -10 a -15 graden.
Dit is het wapen van Rosmalen.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Door deze harde wind ontstonden er diverse sneeuwophopingen tot wel een halve meter hoog. Het aantal bossen in de omgeving van Rosmalen is beperkt en het duurde dan ook tot 23 km voor we in het eerste bos, de Heeswijkse bossen, kwamen.
Af en toe was niet duidelijk te zien of we nu over een verharde of een onverharde weg liepen. De verkeerschaos op de voorafgaande vrijdag had geleid tot heel weinig verkeersdeelnemers en het was dus erg rustig op de weg. Je zag de meest uiteenlopende sneeuwvormen. Zo verwonderden we ons eenmaal op een sneeuwduin dwars over de weg, ondanks het feit dat het ter plaatse onbeschut was. Door een paar sloten die haaks op de weg stonden had de harde wind een vreemde luchtstroming tot gevolg die dit sneeuwduin vormde.
Later op de tocht moesten we een pad lopen dat omzoomd was door lage bomen en struiken. Hier had de sneeuw zich tot 20 á 40 cm opgehoopt en al gauw was aan de voetsporen in de sneeuw te zien dat de route zich verplaatst had van het pad af en vlak langs een sloot waar de sneeuw maar 10 cm hoog lag.
De tocht voerde door de plaatsen Rosmalen, Hintham, Den Bosch, Berlicum, Middelrode, Heeswijk en Vinkel.
naar de top van deze pagina

Henri Floor