terug naar het overzicht 
van de startplaatsen 
op de alternatieve homepage van WS78 
door Henri Floor gemaakt Terug naar de alternatieve homepage van WS78 40 km WS78 wandeltocht vanuit Oisterwijk op 21 oktober 2006

datum 21 oktober 2006 plaats Oisterwijk
provincie Noord-Brabant naam wandeltocht De Kampinatocht
starttijd 9.00 - 10.00 uur postcode start: 5061 HR
parcoursbouwer: Walter Stadhouders
kaart startlocatie
startadres: Café Restaurant 't Oude Nest, Joannes Lenartzstraat 2, 5061 HR Oisterwijk. ( 013-5282131
bereikbaar met de trein vanaf NS Oisterwijk.
LA vanuit het station, Spoorlaan, 400 meter, RA einde weg, Joannes Lenartzstraat, na 100 meter Café Restaurant 't Oude Nest
bereikbaar met de auto:
LA bij de afslag Biezenmortel van de N65, hierna wordt de route naar het startbureau met borden van WS78 aangegeven.
route info vooraf route info na afloop informatie omgeving nabeschouwing verslag fotoreportage

















naar de top van deze pagina
De Kampinatocht, startplaats Oisterwijk, datum 21 oktober 2006, route-informatie vooraf:

Beste wandelvrienden en -vriendinnen!

Vier keer eerder waren wij te gast in het Brabantse Oisterwijk en drie keer daarvan vertrokken wij vanuit Café-Zaal ”t Oude Nest”. Voor parkoersarchitect Walter Stadhouders uit Spijkenisse is het de elfde keer dat hij een parkoers voor WS 78 heeft uitgezet maar nog niet eerder liet hij het peloton vanuit Oisterwijk vertrekken. We moeten ver in de tijd teruggaan voor het laatste ‘bouwwerk’ van Walter voor WS 78. Op 9 november 1996 liet hij 404 deelnemers van Rheden en omgeving genieten. Wij realiseren ons nu dat ruim driehonderd personen uit het huidige ledenbestand nog niet eerder kennis gemaakt hebben met de ‘kunstwerken’ van Walter. Een waarschuwing. Berg jullie maar!

Juist in de ‘Kampina’ is hij, als ouwe rot in het vak, zeer bekend. Veel wit-rode en wit-gele routes in dit gebied zijn door Walter zelf ontwikkeld. De route van vandaag gaat voor bijna 100% over terrein, dat al sinds 1929 grotendeels eigendom is van Natuurmonumenten. Een woord van dank aan deze vereniging en boswachter Luc Roosen in het bijzonder is dan ook zeker op zijn plaats. Zonder hun medewerking was het niet mogelijk geweest deze wandeling te componeren. Ook de mensen die onze verzorgingscrew onderdak verschaffen, verdienen onze dank en waardering voor hun Brabantse gastvrijheid.

Oisterwijk kreeg, zoals op de voorpagina bij het wapen wordt besproken, al stadsrechten in 1213, maar van dat oude stadje is weinig meer terug te vinden. In het dorpsplein De Lind is nog enigszins de driehoekige vorm van een brink te herkennen. Toch is een deel van de kern door het Rijk aangewezen als beschermd stads- en dorpsgezicht. Het raadhuis en het station van rond 1900 en de grote Sint-Petrus Bandenkerk uit 1890 zijn voorbeelden van de architectuur van geëmancipeerd Brabant. De kerk van P.J.H.Cuypers is één van de grote neogotische bouwsels zoals ze in die tijd in Brabant werden neergezet. Een brand op 27 mei 1998 verwoestte de majestueuze toren volledig. De schade beliep destijds in de miljoenen.

Via een klein park met in het midden een waterpartij en muziektent, verlaten we de bebouwde kom van Oisterwijk en beginnen aan een prachtige route langs achtereenvolgens een lang uitgestrekt ven met de naam Esschenven en daarna links van jullie het Staalbergven. Niet lang daarna bereiken we de Kampina, een zeer uitgestrekt natuurgebied met heide, bos en ontzettend veel vennen, de meeste in het noordelijke gedeelte.

Centraal ligt de grote Kampinasche Heide en daarnaast liggen de uitgestrekte en aangeplante dennenbossen. Door het gebied loopt aan de westzijde de Rosep en aan de oostzijde de Beerze. We krijgen deze dag te maken met beide beekjes die meanderend (kronkelend) hun weg zoeken naar lager oorden. Het bos op de ‘Belversche Bergen’ en het aan de voet daarvan liggende Belversven is ronduit drassig. Maar voor WS 78 is niets onbegaanbaar.

Daarna volgen we enkele kilometers de zandpaden over de hei. We hebben daarbij zicht op respectievelijk het Brandven, de Kromvennen en het Zandbergsven.

Bij dit laatste ven bevindt zich op een heuvel onder de gedenksteen het graf van Mr.Dr.P.G. van Tienhoven, één van de oprichters van de vereniging Natuurmonumenten.

Na 10.980 meter wordt de soeppost bereikt.

Het tweede kwart van de route gaat in zuidelijke richting. Opnieuw komen we langs enkele vennen maar ditmaal wandelen we hoofdzakelijk ‘van klaphek tot klaphek’. Bovendien volgen we enkele kilometers stroomopwaarts het beekje de Beerze, dat zich kronkelend een weg baant door het landschap. In deze omgeving zijn in het beekje acht vistrappen aangebracht waarvan wij er één van keien zien na het derde klaphekje. Het Banisveld dat wij daarna betreden is recentelijk door Natuurmonumenten aangekocht. WS 78 is één van de eerste verenigingen die hier mag wandelen. Op de Beverdonkse Dijk zijn we aangekomen in ‘Het Dal van de Beerze’. Met rechts het overstromingsgebied van het beekje in de wintermaanden en links het weiland sluiten we dit gedeelte af. We bevinden ons in de buurt van Spoordonk (gemeente Oirschot) waar we na ruim 21 kilometer pauzeren in Café-Zaal ‘De Merode’.

Na de pauze is de Spoordonkse watermolen de eerste bezienswaardigheid. Het is een oude watermolen die volgens archiefonderzoek zou dateren uit 1320, weliswaar niet in zijn huidige hoedanigheid maar als houten gebouw. Aanvankelijk bestond de molen uit een koren- en oliemolen, die sinds 1900 in het bezit is van de familie Van Esch. Het gezin woont nu in de voormalige oliemolen en in de korenmolen is een klein privé-museum ingericht. Door de bouw over de Beerze is de molen wel uniek. Het is de meest westelijk gelegen watermolen en moet een hoogteverschil overbruggen van 2.40 meter.

We gaan weer noordwaarts waar na 32 kilometer de koffiepost wacht op hetzelfde adres als de soeppost van hedenochtend. Opnieuw wandelen we hele einden langs de Beerze, maar nu stroom-afwaarts waar in het gekanaliseerde gedeelte maar liefst 18 vistrappen zijn aangebracht. We zullen ze niet allemaal zien. Daar waar de Beerze meanderend oostwaarts het niet toegankelijke gebied Smalbroeken instroomt, kunnen wij onze blik richten op de onafzienbare Kampina heide voor en links van ons. Wellicht stuiten we op een kudde wilde paarden die dit gebied begraast.

De laatste negen kilometer voltrekt zich in het beboste deel van de Kampina. Een rolstoelpad (het moet toch niet erger worden!) voert ons langs het langgerekte Groothuisven en een kudde grazende runderen. Verder zien we een glimp van de Achterste vennen, het Palingven, het Wolfsputven en het Klompven. De fruitpost bevindt zich op een kleine drie kilometer van het eind. De totale lengte van deze tocht bedraagt 40.330 meter.

De start is vanuit:
Cafe Restaurant ’t Oude Nest, Joannes Lenartzstraat 2, 5061 HR Oisterwijk, telefoon: 013-5282131

naar de top van deze pagina































naar de top van deze pagina
De Kampinatocht, startplaats Oisterwijk, datum 21 oktober 2006, route-informatie na afloop:

“DE KAMPINATOCHT”

Beste wandelvrienden en -vriendinnen!

Vier keer eerder waren wij te gast in het Brabantse Oisterwijk en drie keer daarvan vertrokken wij vanuit Café-Zaal ”t Oude Nest”. Voor parkoersarchitect Walter Stadhouders uit Spijkenisse was dit de elfde keer dat hij een parkoers voor WS 78 uitzette maar nog niet eerder liet hij het peloton vanuit Oisterwijk vertrekken. We moesten ver in de tijd teruggaan voor het laatste ‘bouwwerk’ van Walter voor WS 78. Op 9 november 1996 liet hij 404 deelnemers van Rheden en omgeving genieten. Wij realiseerden ons nu dat ruim driehonderd personen uit het huidige ledenbestand nog niet eerder kennis gemaakt hebben met de ‘kunstwerken’ van Walter. Een reden temeer voor een waarschuwing vooraf.

Juist in de ‘Kampina’ is hij, als ouwe rot in het vak, zeer bekend. Veel wit-rode en wit-gele routes in dit gebied zijn door Walter zelf ontwikkeld. De route van deze dag ging voor bijna 100% over terrein, dat al sinds 1929 grotendeels eigendom is van Natuurmonumenten. Een woord van dank aan deze vereniging en boswachter Luc Roosen in het bijzonder is dan ook zeker op zijn plaats. Zonder hun medewerking was het niet mogelijk geweest deze wandeling te componeren. Ook de mensen die onze verzorgingscrew onderdak verschaften, verdienen onze dank en waardering voor hun Brabantse gastvrijheid.

Oisterwijk kreeg, zoals bij het wapen wordt besproken, al stadsrechten in 1213, maar van dat oude stadje is weinig meer terug te vinden. In het dorpsplein De Lind is nog enigszins de driehoekige vorm van een brink te herkennen. Toch is een deel van de kern door het Rijk aangewezen als beschermd stads- en dorpsgezicht. Het raadhuis en het station van rond 1900 en de grote Sint-Petrus Bandenkerk uit 1890 zijn voorbeelden van de architectuur van geëmancipeerd Brabant. De kerk van P.J.H.Cuypers is één van de grote neogotische bouwsels zoals ze in die tijd in Brabant werden neergezet. Een brand op 27 mei 1998 verwoestte de majestueuze toren volledig. De schade beliep destijds in de miljoenen.

Via een klein park met in het midden een waterpartij en muziektent, verlieten we de bebouwde kom van Oisterwijk en begonnen aan een prachtige route langs achtereenvolgens een lang uitgestrekt ven met de naam Esschenven en daarna links van ons het Staalbergven. Niet lang daarna bereikten we de Kampina, een zeer uitgestrekt natuurgebied met heide, bos en ontzettend veel vennen, de meeste in het noordelijke gedeelte.

Centraal ligt de grote Kampinasche Heide en daarnaast liggen de uitgestrekte en aangeplante dennenbossen. Door het gebied loopt aan de westzijde de Rosep en aan de oostzijde de Beerze. We kregen deze dag te maken met beide beekjes die meanderend (kronkelend) hun weg zoeken naar lager oorden. Het bos op de ‘Belversche Bergen’ en het aan de voet daarvan liggende Belversven was ronduit drassig. Maar voor WS 78 is niets onbegaanbaar.

Daarna volgden we enkele kilometers de zandpaden over de hei. We hadden daarbij zicht op achtereenvolgens het Brandven (zie foto vanaf uitkijkpost), de Kromvennen en het Zandbergsven. Bij dit laatste ven bevindt zich op een heuvel onder de gedenksteen het graf van Mr.Dr.P.G. van Tienhoven, één van de oprichters van de vereniging Natuurmonumenten. Na 10.980 meter werd de soeppost bereikt.

Het tweede kwart van de route ging in zuidelijke richting. Opnieuw kwamen we langs enkele vennen maar ditmaal wandelden we hoofdzakelijk ‘van klaphek tot klaphek’.

Bovendien volgden we enkele kilometers stroomopwaarts het beekje de Beerze, dat zich kronkelend een weg baande door het landschap. In deze omgeving zijn in het beekje acht vistrappen aangebracht waarvan wij er één van keien zagen na het derde klaphekje. Het Banisveld dat wij daarna betraden is recentelijk door Natuurmonumenten aangekocht. WS 78 was één van de eerste verenigingen die hier mocht wandelen. Op de Beverdonkse Dijk waren we aangekomen in ‘Het Dal van de Beerze’. Met rechts het overstromingsgebied van het beekje in de wintermaanden en links het weiland sloten we dit gedeelte af. We bevonden ons in de buurt van Spoordonk (gemeente Oirschot) waar we na ruim 21 kilometer pauzeerden in Café-Zaal ‘De Merode’.

Na de pauze was de Spoordonkse watermolen de eerste bezienswaardigheid. Het is een oude watermolen die volgens archiefonderzoek zou dateren uit 1320, weliswaar niet in zijn huidige hoedanigheid maar als houten gebouw. Aanvankelijk bestond de molen uit een koren- en oliemolen, die sinds 1900 in het bezit is van de familie Van Esch. Het gezin woont nu in de voormalige oliemolen en in de korenmolen is een klein privé-museum ingericht. Door de bouw over de Beerze is de molen wel uniek. Het is de meest westelijk gelegen watermolen en moet een hoogteverschil overbruggen van 2.40 meter.

Verder ging het weer, noordwaarts nu, waar na 32 kilometer de koffiepost wachtte op hetzelfde adres als de soeppost van deze ochtend. Opnieuw wandelden we hele einden langs de Beerze, maar nu stroom-afwaarts waar in het gekanaliseerde gedeelte maar liefst 18 vistrappen zijn aangebracht. We zouden ze niet allemaal zien. Daar waar de Beerze meanderend oostwaarts het niet toegankelijke gebied Smalbroeken instroomde, konden wij onze blik richten op de onafzienbare Kampina heide voor en links van ons. De kudde wilde paarden die dit gebied begraast, liet zich aan ons niet zien.

De laatste negen kilometer voltrok zich in het beboste deel van de Kampina. Een rolstoelpad (het moet toch niet erger worden met die WS) voerde ons langs het langgerekte Groothuisven en een kudde grazende runderen. Verder zagen we een glimp van de Achterste vennen, het Palingven, het Wolfsputven en het Klompven. De fruitpost bevond zich op een kleine drie kilometer van het eind. De totale lengte van deze tocht bedroeg 40.330 meter.

naar de top van deze pagina































naar de top van deze pagina
De Kampinatocht, startplaats Oisterwijk, datum 21 oktober 2006, informatie omgeving.

De gemeente Oisterwijk telt 48 rijksmonumenten, 208 gemeentelijke monumenten en een beschermd stads- en dorpsgezicht. Als u wilt weten of uw pand is aangewezen tot rijks- of gemeentelijk monument, kijk dan op de gemeentelijke monumentenlijst en de rijksmonumentenlijst.

Een deel van de kern van Oisterwijk is door het rijk aangewezen als beschermd stads- en dorpsgezicht. Het gaat hier grofweg om de omgeving van de Lind, Dorpsstraat, Hoogstraat, Kerkstraat en Kerkplein.

Oisterwijk is een stadje en gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt 25.905 inwoners (1 januari 2006, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 63,91 km². Daarvan bestaat ca. 2% uit water. Oisterwijk geldt als een toeristische trekpleister, gelegen in een bosrijke omgeving met vele vennen en nabij natuurgebied De Kampina.

De Kampina is een natuurgebied in de provincie Noord-Brabant, gelegen tussen Boxtel en Oisterwijk. De Kampina is een zeer uitgestrekt heide- en bosgebied met vele vennen. Het gebied is sinds 1929 grotendeels eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten en is ruim 1200 hectare groot. In Oisterwijk staat een bezoekerscentrum.

Centraal ligt de grote Kampinase Heide; daarnaast liggen uitgestrekte (aangeplante) dennenbossen en ook lopen twee beken, de Beerze en de Rosep meanderend door het gebied. Dit laatste is bijzonder aangezien veel beken in Noord-Brabant tijdens de ruilverkavelingen gekanaliseerd zijn. De zoon van de vorige eigenaar van de Kampina, van Tienhoven, maakte zich sterk voor het behoud van deze meanderende beken. Later zou van Tienhoven voorzitter worden van de Vereniging Natuurmonumenten. Hij ligt begraven op de Kampina.


Oisterwijk algemeen (bron: www.do.nl)
Sinds 1 januari 1997 zijn de gemeenten Oisterwijk, Moergestel en Heukelom samengevoegd tot één gemeente. Omdat er nog geen nieuwe algemene omschrijving van de nieuwe gemeente voorhanden is, gebruiken we in Digitaal Oisterwijk nog even de algemene gegevens van de afzonderlijke dropskernen.

Oisterwijk
Geografisch gezien ligt Oisterwijk binnen de driehoek van Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. De omgeving omvat een aantal natuurgebieden die jaarlijks veel bezoekers trekken. De Oisterwijkse bossen en vennen, De Campina en de Loonse en Drunense Duinen zijn enkele voorbeelden van het natuurschoon.

Sinds 1945 heeft het dorp een sterke groei doorgemaakt. Op 1 januari van dat jaar telde de gemeente 8.416 inwoners, in 1955 waren dat er ruim 10.000. Op 1 augustus 1975 stond de teller op 17.892. In april van 1988 werd de 18.000e inwoner ingeschreven. In 1996 telt de gemeente ruim 19.000 inwoners.

In Oisterwijk staan ruim 7200 woningen, waarvan het merendeel na 1945 werd gebouwd. Momenteel speelt de woningbouw zich voor het merendeel af in de nieuwbouwwijk de Pannenschuur.

Moergestel
Het dorp Moergestel telt ruim 5800 inwoners en ligt aan de Rijksweg A-58, enkele kilometers ten zuid-oosten van Tilburg. Het kent slechts één kern en heeft een oppervlakte van 28 km2 met een overwegend agrarisch karakter. Door de gemeente stroomt het riviertje De Reusel.

Vanwege de vele bossen, de goede verbindingen met de omliggende gemeenten, alsmede de rustige dorpssfeer die het uitademt, heeft Moergestel een erg aantrekkelijk woonklimaat. Van toekomstige groei zal evenwel nagenoeg geen sprake kunnen zijn, omdat in beginsel alleen nog gebouwd mag worden voor de behoefte van de eigen bevolking.

Opvallend fraai is het natuurschoon in de directe omgeving, waardoor dit gebied bij uitstek geschikt is om er te fietsen en te wandelen.

Voorts kent het een rijke historie. In de geschreven bronnen komt de gemeente voor het eerst voor in het jaar 1147. Er zijn echter ook sporen gevonden welke terug gaan naar de Romeinse tijd. Uit het verleden zijn bewaard gebleven een prachtige zestiende-eeuwse kerktoren, een unieke standerdmolen en verschillende mooie herenhuizen en boerderijen. De naam Moergestel wijst op een hoger gelegen gedeelte te midden van moerassen of moeren.

Op gezette tijden geeft Moergestel blijk van haar joie de vivre. Ieder jaar vinden er een aantal vast evenementen plaats, zoals carnaval, jaarmarkt, wandelvierdaagse, kermis, fietstocht Toer Mee, vlooienmarkt en wielerronde Komtoer Moergestel.
Ook kunnen er vele vormen van vrijetijdsbesteding worden beoefend en heeft het een rijk geschakeerd verenigingsleven. Gesteld mag worden dat het in cultureel en recreatief opzicht aardig wat te bieden heeft. Naast diverse sportaccommodaties beschikt Moergestel over een uitstekend toegeruste bibliotheek.

Op de twee bedrijventerreinen, Stokeind en De Sonman, zijn kleinschalige milieuvriendelijke industrieën gevestigd. De schoenfabrieken en de dieetvleeswarenindustrie genieten vaderlandse bekendheid.


De infrastructuur
Oisterwijk kent een uitstekende infrastructuur.

Het dorp heeft een eigen NS-station met een dienstregeling voor Eindhoven en Tilburg. Busdiensten van de BBA verzorgen via Oisterwijk een verbinding tussen Tilburg en Den Bosch. Een zogenaamde buurtbus verzorgt de verbinding met omringende kleinere gemeenten. De provinciale weg T-31 die door Oisterwijk voert, ontsluit aan de ene kant bij de aansluiting op de rijksweg N-65 en aan de andere kant (via Moergestel) bij de aansluiting op de snelweg Tilburg-Eindhoven, de A-58.

Om de dorpskern is een aantal wegen aangelegd, die de kern moeten ontlasten. Momenteel zijn er zelfs plannen om de Dorpsstraat geheel autovrij te maken.

Oisterwijk heeft tevens een ruim assortiment aan winkels in en om het centrum, hetgeen aangevuld wordt met een aantal gezellige terrassen. Het winkelaanbod varieert van filialen van verschillende grootwinkelbedrijven tot de bekende winkels om de hoek. Elke donderdagmiddag wordt een markt gehouden op De Lind. Achter de winkels en op loopafstand van het dorp zijn ruime parkeerplaatsen aangelegd.

Aan de noordzijde van het dorp ligt een ruim industrieterrein. Hierop hebben vele bedrijven hun plek gevonden. Er wordt geproduceerd voor de lokale, nationale en internationale markt.


Historie van Oisterwijk
Beschieting munitietrein
Wij leven snel. En in den snellen Tijdsgang vervagen regelmatig ook die gebeurtenissen, waarop – omstreeks hun geboorte – het stempel van onvergetelijkheid scheen gedrukt.
Doch, er zijn ook uitzonderingen: waaronder wij meenen te mogen rangschikkenal hetgeen zich afspeelde op – en rondom den dag der bevrijding. De ontploffing van den munitietrein zal een Oisterwijker wel nooit vergeten?

Met deze tekst begint de inleiding van een historisch boekwerkje over de beschieting van de munitietrein op zaterdag 16 september 1944. Theo Fassaert woont vanaf 1956 in Frankrijk. Hij mailde naar Digitaal Oisterwijk de gescande pagina’s van dit boekje met de vraag of er belangstelling voor zou zijn. Samen met een aantal foto’s van de ravage na afloop zijn de pagina’s gepubliceerd op http://www.do.nl/wo2


naar de top van deze pagina































naar de top van deze pagina
De Kampinatocht, startplaats Oisterwijk, datum 21 oktober 2006, nabeschouwing:

HOE HET WAS

De winterserietochten van WS 78 beginnen steeds meer op ‘zomertochten’ te gaan lijken. In Bussum liepen al ettelijke wandelaars in het kort, in Oisterwijk was het nog een graadje erger. De weersomstandigheden waren dan ook ideaal. Droog, zonnig, windstil en met een temperatuur van circa 17 graden liep iedereen te puffen. Nou had parkoersarchitect Walter Stadhouders het de wandelaars niet gemakkelijk gemaakt op de Kampina heide en omstreken. Voor velen waren de plotseling opdoemende grasdijkjes een onverwachte verrassing maar wel heel erg leuk. Onderweg en na afloop mocht Walter dan ook vele complimenten in ontvangst nemen en varieerden de gegeven rapportcijfers tussen de negen plus en de tien. Onder de deelnemers zagen wij Geert Jansen, die zich na een jaar afwezigheid wegens een ernstige ziekte weer zo fit voelde dat hij deze ‘pittige’ tocht tot een goed einde bracht. Fantastisch! Constance Dedel volbracht zijn 11.000e WS kilometer en kreeg van bestuurslid Gerrie van den Brink een paar knuffels en een fraaie bos bloemen. Direct daarna gaf Constance te kennen dat dit wel eens zijn laatste WS tocht geweest zou kunnen zijn. Grote verrassing na afloop was ook dat iedereen met een zakje tulpenbollen huiswaarts keerde. Bram Maliepaard zette hiermee een twee jaar geleden opgestarte traditie voort, waarvoor wij Bram uiteraard hartelijk dankzeggen. Opvallend tenslotte was, dat de laatste wandelaars al om half zes binnen kwamen en de pijlophalers enkele minuten later.

DE CIJFERS
In de buurt van België kan het niet anders dan dat wij ook dit keer van een Internationale Winterserietocht mochten spreken. Alleen was de concurrentie bij onze zuiderburen dusdanig groot dat slechts drie Vlamingen het echtpaar Patrick en Linda Vanderstukken vergezelden. We telden 422 deelnemers onder wie 241 leden (=57,1%) en 181 niet-leden (=42,9%).

De verdeling over de provincies zag er als volgt uit, met tussen haakjes de 68 nieuwelingen (=16%).
Noord-Brabant – 123 (41), Zuid-Holland – 97 (9), Gelderland – 61 (8), Noord-Holland – 61 (2), Utrecht – 49 (1), Zeeland – 8, Limburg – 7 (3), Flevoland – 5, Overijssel, Groningen en Drenthe – 2 (2). België – 5 (2). Het aantal nieuw ingeschreven leden bedroeg dit keer 3.

naar de top van deze pagina






























naar de top van deze pagina
De Kampinatocht, startplaats Oisterwijk, datum 21 oktober 2006, verslagen:
Henri Floor
Willy Timmermans
Quirinus
Patrick en Linda Vanderstukken-Minne
Roland Weyers
Monique van der Slot

naar de top van deze pagina