Heuvelrughike 4

Op zaterdag 16 maart 2024 liepen we een 14 km lang traject van de Heuvelrughike van Soesterberg naar Maarn. De Heuvelrughike loopt van Huizen (N.H.) naar Rhenen.


Met bus 56 waren we naar bushalte Soesterberg-Oost gereden. Daar pakten we meteen de route op. Na een paar honderd meter stonden we voor de toegangsdeur van hotel Kontakt der Kontinenten. We besloten er koffie te drinken. Het was in het hotel nog ontbijt voor hotelgasten. De koffie smaakte prima. Het waren wel kleine hoeveelheden maar we konden gratis nog een kop koffie nemen. Voordat we verder liepen bezochten we nog het toilet en verbaasden ons daar over de mooie afwerking met fraaie muurdecoratie.


Na klooster Cenakel sloegen we het bos in. We liepen in de richting van de A28 snelweg en staken deze even later over. Nu dwaalden we een tijdlang door natuurgebied De Kozakkenput. Uiteindelijk werd de Pyramide van Austerlitz bereikt te Woudenberg. De kruising met de N224/Zeisterweg vonden we ronduit gevaarlijk. Er was hier ook geen officiele oversteekplaats.


Nu zetten we koers naar de Koepel van Stoop. Hier kwamen we op 10 maart 1024 ook langs met de NS wandeling Utrechtse Heuvelrug. Verder liepen we over De Laagt. De voornoemde NS wandeling volgde in het verleden ook dit traject. Over De Hoogt werd Maarn bereikt, Voor de snelweg verlieten we de officiele route en reden met de trein huiswaarts. Eigenlijk hadden we de etappe naar het Maarten Maartenhuis willen lopen maar in het weekend rijdt daar geen bus.


Het was weer een mooie etappe geworden..

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor