Bezoek Fiets- en Wandelbeurs te Utrecht

Vrijdag 22 februari 2024 was de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs te Utrecht. Even na 10 uur kwam ik aan bij de Jaarbeurs. Ik liep achter de massa aan en checkte mij in. Ik zag alleen maar motoren en vroeg tot in welk gedeelte de fiets- en wandelbeurs was. Het bleek dat ik motorbeurs was. Bij de ingang kon ik mij laten uitchecken en liep vervolgens naar de fiets- en wandelbeurs. Achteraf gezien wel vreemd dat ik met mijn fiets- en wandelbeurs ticket de motorenbeurs in kon.

Om 10.30 uur was voor mij de eerste lezing gepland met als titel “Maak de mooiste fiets- en wandelroutes met Komoot”. Door de ieder vermelde problemen bleek de zaal vol te zijn en er mochten geen mensen staan. Ook om half elf was de lezing “De Stelling van Antwerpen” en besloot deze te volgen. Het was heel interessant met de nodige achtergrond informatie. Wel bijzonder wat na afloop werd gemeld dat deze wandelgids uitverkocht was.

Om half twaalf volgde ik de lezing “Wandelen in het westen van Nederland: dat kan uitstekend! Hier werden 4 of 5 wandelboekjes besproken met alleen rondwandeling van 15 tot 20 km.

Om half een volgde de lezing “De kunst van wandelen”. De kunst van het wandelen is het vermogen van een vertrouwd pad een nieuwe ontdekkingsreis te maken.

Om half twee bezocht ik de lezing “Wandelen buiten de binnenstad van Almere”. Deze werd gegeven door Mari Smits. Veel wandelvrienden- en kennissen zullen hem wel kennen.

Om half drie volgde de lezing: “Weerribben-Wieden: natuur in Nederland”. Wist je dat het grootste laagveenmoeras van West-Europa gewoon 'om de hoek' ligt? Deze lezing ging niet specifiek over het wandelen, maar gaf heel veel achtergrondinformatie over het laagveen en het ontstaan daarvan.

Half vier begon voor mij de 6e en laatste lezing van “Langeafstand pad Rondje Limburg. Op zoek naar uitdaging?! Hier werd ik zo enthousiast over dat ik het wandelboekje ook kocht. Informatie staat op www.rondjelimburg.nl.

Om 16.10 was de laatste lezing afgelopen en keek ik nog wat rond op de wandelbeurs. In het voorste deel van de wandelbeurs staan alleen maar stands over vakantielanden en verder naar achteren stands van Nederlandse wandelingen en verder alles wat zoal met wandelen te maken heeft zoals voetverzorging, rugzakken en lichtgewicht tenten. Het was een geslaagde dag geworden.

Henri Floor