Street Art route Amersfoort

Op zaterdag 20 januari 2024 organiseerde WS78 een wandeling vanuit Veenendaal.Wij hadden het plan om deze wandeltocht te lopen. Maar vanwege de gladheid door opvriezing en sneeuwval zagen wij van de tocht af. Volgens de voorinformatie voerde de route door heuvelachtig terrein. Vanwege een herstellende blaar op mijn rechterhiel besloot ik ook definitief om de WS78 tocht NIET te lopen.

Maar om nu de hele dag thuis te zitten is ook niet ons ding. Na zoekwerk kwamen wij uit op een Street Art fietsroute door Amersfoort. Omdat de officiële route meerdere keren over gladde- en besneeuwde binnenwegen voerde, verlegden we onze route meerdere keren. Met deze wandeling hebben we vier keer een koffiepost gehad. Dat was achtereenvolgens:
1. bij de kiosk op NS Amersfoort CS.
2. KAdECafé met uitzicht op het Eemplein.
3. Livingstone bij de (Kamperbinnen) Poort
4. Bagel and Beans.

Bagel and Beans lag niet aan de officiële route. Maar omdat we even daarvoor al een flink stuk hadden afgestoken vanwege gladheid, wilden we ons toch belonen met een lekkere koffie bij deze uitbater. Zowel heen als terug waren we met de bus van NS Driebergen-Zeist naar NS Amersfoort gereisd. Het was een mooie en geslaagde tocht geworden,

De officiele route is HIER te downloaden. De door ons gelopen route is HIER te downloaden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor