WaddenWandelen van De Koog naar de vuurtoren

Voor donderdag 26 oktober 2023 stond onze thuisreis gepland. Maar we hoefden natuurlijk niet meteen huiswaarts te rijden. Er was voor deze dag een groot deel van de dag droog weer voorspeld. En daarop besloten we van De Koog naar de vuurtoren in De Cocksdorp te lopen, een wandeling van 16 km.

Het was deze dag wel erg mistig. Het zicht was minder dan 100 meter. We volgden een traject van WaddenWandelen. Na 1 uur lopen kwamen we nabij de Muyweg. Op een bankje hadden we een rust. Er kwam nu net een Jan Plezier wagen voorbij gereden. Verderop kwamen we nabij buurtschap Zanddijk. We hadden hier de mogelijkheid om koffie te drinken bij café Restaurant De Slufter. Maar daartoe moesten we wel over een duin lopen met trappen. En daar hadden we geen zin in.

Op een gegeven moment week de GPS route af. Nadere bestudering op de kaart bleek dat de opgegeven route middels het GPS bestand niet meer klopte. De vervolgroute was wel duidelijk gemarkeerd. We kwamen op een asfaltfietspad uit en volgden dit tot aan Pizza Limone op bungalowpark Landal Sluftervallei. We lieten ons een koffie hier goed smaken. Later kwamen we hier nog langs met de Texelhopper tijdens onze busrit van de Vuurtoren naar de Veerhaven, later in de middag.

Door de Eierlandse Duinen liepen we naar het strand en volgden dit tot aan Torenrestaurant De Vuurtoren. Hier bestelden we, telefonisch, een Texelhopper. Eenmaal in het busje bleek dat wij niet de enigen waren, die vervoerd werden. Derhalve reden we niet de kortste weg naar de Veerhaven maar kwamen we o.a. ook door Oosterend. Met de veerboot van 16.00 uur voeren we naar de vaste wal. Bij aankomst namen we niet de bus naar het station, maar liepen er naar toe. Om van de 40% korting regeling te profiteren namen we de eerste trein na halfzeven huiswaarts.

Het bleek dat deze dag Halloweenmarkt was. We hebben talrijke heksen gezien en gefotografeerd. Het waren zeer geslaagde dagen.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor