van bushalte Ecomare naar De Koog

Van 24 t/m 26 oktober 2023 zijn wij naar Texel geweest. Wij hebben daar overnacht in een Fletcher hotel. Er was een aanbieding dat je met 2 personen voor 55 euro, inclusief ontbijt, kon overnachten. Met de trein en de bus waren we naar De Koog gereden. Omdat wij tijdig op Texel waren gearriveerd, besloten we onze busreis in Den Burg te onderbreken. Want we konden niet voor 15.00 uur inchecken.

Bij het hotel aangekomen was het regenachtig en het bleef de rest van de dag regenachtig. We hadden het plan om op woensdag 25 oktober met de bus naar de veerhaven te rijden en vandaar terug naar het hotel te lopen door de bossen, heidevelden duinen en strand met in totaal 17 wandelkilometers. Maar er werd slecht weer voorspeld. Bovendien kwam er een zone met motregen onze kant op die in de middag mogelijk zou arriveren.

We besloten nu om met de bus tot aan Ecomare te rijden en vandaar de route naar De Koog op te pakken. Bij Paal 17 hadden we een rust. We besloten nu om toch niet de geplande route naar De Koog te lopen, maar langs het strand verder te lopen in noordelijke richting. Nabij paal 20 hadden we nog een koffiestop bij strandtent Dikke Zeehond. De zwakke wind kwam uit het zuiden en dat maakte een strandwandeling extra leuk. We troffen het dat een groep van 14 ruiters over het strand kwam aangelopen. Bij Paal 21 sloegen we af. Door bosgebied liep we weer terug naar De Koog.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor