MSC Virtuosa bezichtiging

Op 23 oktober 2023 hadden wij een bezichtiging van de MSC Virtuosa te Rotterdam. Deze bezichtiging ging uit van de ABN AMRO personeelsvereniging. Op 28 september hadden we van de personeelsvereniging een eerste aankondiging gekregen. Er werd een datum genoemd vanaf wanneer je je kon aanmelden. Er werden namelijk veel belangstellende verwacht en op deze manier had iedereen in principe evenveel kans om aan te melden.

Op 29 september zat ik om 0.00 uur klaar om mij in te schrijven. Ik zat achter mijn desktop computer. Na een paar seconden sloeg de schrik om mijn lijf. Provider Delta zou deze nacht werkzaamheden verrichten tussen 0 en 6 uur. Gauw de aanmeldprocedure op mijn smartphone opgestart. Toen ik mij aanmelden om 0.05 uur waar er nog 59 van de 75 kaarten beschikbaar. 7 uur later was het voltekend. Later vernam ik dat er nog 60 mensen op de wachtlijst stonden.

We hadden ons ingeschreven voor een rondleiding op de MSC Euribia. Later bleek dit schip niet op de afgesproken in Rotterdam te arriveren. Echter wel de MSC Virtuosa. Na het inchecken op de boot gebruikten we eerst een 3 gangen lunch. Alles was trouwens in het Engels.

Dit schip telt 18 etages. De hoogste etage is nummer 19. Om onduidelijke redenen bastaat etage 17 niet. We bezochten o.a. talloze gangen, aparte trappen waar vrouwen graag op gefotografeerd willen worden, een theaterzaal met 1000 stoelen, een buitenzwembad en een subtropisch binnenzwembad, een casino. Voordat de rondleiding begon werd ons uitgebreid verteld, in het Nederlands, alle interssante dingen van deze boot. Rond 16.15 uur was het afgelopen.

Om voordelig met het OV naar huis te reizen, namen we de eerste trein na 18.30 uur. Het bleek dat de boot maar 2 1/2 km van station Rotterdam Centraal lag en daarop besloten we deze afstand lopend af te leggen. Het was een zeer geslaagde dag.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor