Meerdaags Wandelevenement Venray 2023
Van 2 t/m 4 juni 2023 werd het Meerdaags Wandelevenement Venray georganiseerd. De start was vanaf het Schouwburgplein. Ik had nog een vrij reizen kaartje en daarmee reed ik via Nijmegen naar station Venray en verder met de bus naar halte Centrum. Hier vandaan was het een klein eindje lopen naar de start.De route voerde eerst een tijdlang door buitenwijken en de wijk Landweert. Na kruising met de A73-snelweg dwaalden we door bosgebied Baschhuizen. Na de rust op 5 km bij camping De Oude Barrier liepen we naar de spoorlijn Nijmegen-Venray. Na kruising met de spoorlijn volgden we deze paralel naar Smakt. Even verderop werd Limburg ingeruild voor Noord-Brabant. In Holthees was een binnenrust, maar door het mooie wandelweer kon ook op het terras plaats worden genomen.

Na kruising van de eerder genoemde spoorlijn en de A73-snelweg dwaalden we door de Overloonse Duinen. Daarbij kwamen we langs het Schaartven. Na het Oorlogsmuseun Overloon werd het centrum van Overloon bereikt. Hier was opnieuw een rustmogelijkheid. Nadat Noord-Brabant weer voor Limburg was ingeruild dwaalden we nog door bosgebied Het Helder. Nu kwam wel het hoogtepunt van de wandeling. De route voerde nu over een smalpad langs de Loobeek. Het gras langs het pad bereikte hoogtes tot 2 meter. Op een gegeven moment hoorden we muziek dat we helemaal niet verwachten. Het bleek dat de muziek afkomstig was van een groep militairen, die ook meeliepen. Leuk was het om te zien dat de groep geleid werd door een dame.

Door het Annapark werd de finishbereikt. Het was een mooie tocht geworden. Wij danken de organisatie hartelijk voor deze wandeldag. Wij liepen van dit meerdaagse wandelevenement alleen deze dag. We hadden de afgelopen weken al 6 keer een 20 km wandeltocht gelopen. Met het openbaar vervoer reden we verder huiswaarts.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor

ingetekende route van vrijdag 2 junii 2023