NS wandeling Hollandse Kade

Op zaterdag 13 mei 2023 reed ik naar de P&R parkeerplaats bij station Breukelen. Hier kan je de auto gratis parkeren. Daarna reden we met de trein naar Woerden. We verheugden ons er op om op station koffie te drinken, bij de Kiosk. Helaas werd de Kiosk verbouwd. We waren hier al vroeg gearriveerd, zo rond half acht.



Daarop besloten we noodgedwongen zonder koffie aan de wandeling te beginnen. De eerste 5 km liep langs de Oude Rijn. Ruim een km verderop werd het heel mooi, namelijk een begroeid graspad. Daarna volgde een smal asfaltpad. Hier moest je echt aan de kant gaan om een fietser te laten passeren. Op een picknicktafel even voor Kockengen lag een verrassingspakketje op de tafel. Als we het mee zouden nemen dan werd verwacht dat je een mailtje zou sturen naar een bepaald adres of een bericht zou plaatsen op de facebookgroep pakje onbekend. In het centrum van Kockengen hadden we bij eetcafé "de Voorstraat" een rust. Kockengen was een behoorlijk christelijke gemeente. In het kleine plaatsje stonden maar liefst drie kerken.



Voordat Kockengen werd verlaten brachten we nog een bezoek aan de supermarkt. Vanwege de warmte moest extra vocht ingeslagen worden. Bij het maken van het verslag kwam ik er achter dat de route is omgedraaid en nu officieel Breukelen als beginpunt heeft. Mijn liefhebbende wederhelft heeft deze route al heel wat keren gelopen en ik wist niet beter dan dat de wandeling in Woerden begon. Als ik van te voren had geweten dat de route officieel in Breukelen begon, dan waren we toch in Woerden gestart omdat Breukelen als eindpunt deze dag beter uitkwam. Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor