Beekse Lentetocht

In het weekend van 6 en 7 mei 2023 werd de Beekse Lentetocht georganiseerd. Het betreft Beek in het Montferland. Met de auto waren we naar het parkeerterrein bij cafe restaurant 't Peeske gereden. De inschrijftent lag achter 't Peeske. Er waren 4 routes van 10 en 5 km uitgezet waarbij de 5 km een afkorting van de desbetreffende 10 km lus was.



Wij begonnen met de Dassenboom route. Elke route was zodanig uitgezet dat het vlakke- glooiende- of geaccidenteerd terrein betrof. De Dassenboom route had de kwalificatie van glooiende route. De route voerde door het Bergher bos. De nog aanwezige nevel met zonneschijn zorgde voor prachtige gezichten.



De tweede lus van 10 km had de kwalificatie vlak terrein. Dit was de Byvanck route. De route voerde eerst door de bebouwde kom van Beek. Op het landgoed voerde de route met een wijde boog om het kasteel. Door verschillende waterpartijen en de warmte was het niet aangenaam zitten op een bank met talrijke muggen. Later, aan de rand van het bos was het wel aangenaam een bankje.



De route voerde ruim 2 km over Duits grondgebied. Alles bij elkaar was het toch een pittige route. Het was deze dag de 2e dag op rij dat de temperatuur dit jaar boven de 20 graden uitkwam. Wij komen niet vaak in deze omgeving. Daarom was het best wel bijzonder dat we in een tijdbestek van 8 dagen hier driemaal kwamen. De eerste keer was op 29 april met de tocht vanuit Nieuw-Wehl. De tweede keer was op 2 mei met een bezoek aan kasteel Huis Bergh te 's-Heerenberg.



We danken de organisatie hartelijk voor deze tocht. De opkomst viel tegen. Dat kwam vooral doordat de organisatie zich had afgemeld bij de KWBN vanwege de hoge kosten. Maar daardoor stond de tocht niet op wandel.nl vermeld.



Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor