Keukenhof wandeltocht 5

Op zaterdag 15 april 2023 reden we vroeg naar de Keukenhof toe. Om 8.00 uur parkeerden we de auto op de parkeerplaats. We waren bepaald niet de eerste. De Keukenhof gaat 's-ochtends om 8 uur open. Talrijke bussen en auto's stonden al op de parkeerplaats. En zeker 500 mensen stonden buiten te wachten.


We hadden het plan om hooguit een uur in de keukenhof rond te wandelen en te fotograferen. Het werd uiteindelijk 1½ uur. Want daarna maakten we een rondwandeling van 20 km langs bollenvelden. Deze route voerde onder andere over trajecten met niet al te breden wegen. Daar was het behoorlijk druk ook mede door de talrijke fietsers. Tot tweemaal toe kwam ons een groepje wandelaars tegemoet gelopen van de Wandelpool. De leidster was voor ons een bekende. Ook troffen we talrijke wandelaars van een uit Noordwijkerhout georganiseerde wandeltocht. Ook tot twee maal toe reed een kolonne van 38 oude tractoren langs.


Na afloop van de wandeling duurde het enige tijd voordat we met de auto van de parkeerplaats waren gereden vanwege de drukte.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor