De Osst Brabantse Heidetocht

Op zaterdag 25 februari 2023 organiseerde WS78 de Osst Brabantse Heidetocht vanuit Postduivenvereniging De Blauwe Duif te Oss. Wij waren de voorgaande vrijdag al in Oss gearriveerd omdat we een arrangement hadden geboekt bij het plaatselijke Fletcher hotel. De start lag op een kleine 3 km van ons overnachtingadres.



De eerste 1½ km van de heen- en terugroute waren niet zo mooi omdat deze over grotendeels dezelfde route langs industriegebied liep. Na kruising met de Julianasingel werd het echt mooi en dwaalden we door bosgebied. We kwamen door natuurgebied Herperduin. Net nadat we de A50 snelweg gekruist hadden, kwamen we langs buurtschap Maashorst. In buurtschap Mun was op ruim 8 km de gecombineerde soep- en koffiepost.



Daarna dwaalden we door natuurgebied Maashorst en staken de A50 snelweg opnieuw over. Na het Bomenpark werd Heesch bereikt en doorkruisten we de plaats aan de noordoostzijde. Opnieuw werd een snelweg gekruist. Ditmaal was dat de A59. Bij een bloemencentrum was nog de fruitpost. Tegen betaling konden we hier nog warme dranken krijgen. Door het Docfa Park werd de rotonde aan de Julianasingel te Oss bereikt. Daarna was het ruim 1½ km over bijna dezelfde route als de heenweg en langs industriegebied.



We danken de organisatie hartelijk voor deze tocht.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor