Kribkesroute Liempde

Op 3 januari 2023 liepen wij de Kribkesroute Liempde. Met de OV-fiets waren wij van station Boxtel naar het centrum van Liempde gefietst, een afstand van 4½ km.

Een Facebook-vriend had op haar facebook-pagina een verslag en een fotoreportage geplaatst van een wandeling vanuit Liempde die op 27 december werd georganiseerd. En daarbij schreef zij dat in Liempde in dit jaargetijde (rond kerst en oud en nieuw) heel veel van deze kribkes staan. Met google vond ik snel meer informatie. In de app Groene Woud stonden o.a de 5 routes van de Kribkesroutes. Er waren 5 verschillende routes uitgezet en wij hadden het voornemen om ze allemaal te lopen. De totale afstand bedroeg 17,7 km en dat konden we normaliter wel op 1 dag lopen.

We hadden de fiets bij de Coop geparkeerd en liepen eerst de grijze route. Deze pakten we op aan het begin van de Kerkheiseweg. Nadat we de gehele grijze route hadden gelopen stelden we vast dat het vermoedelijk toch niet zou lukken om alle uitgezette routes te lopen. Want deze 4,2 km lange grijze route deden we niet in drie kwartier, zoals we verwacht hadden maar 80 minuten. Dat kwam o.a. door de talrijke foto's die we onderweg maakten maar ook door het zoeken van de inmiddels verdwenen kribkes.

We besloten nu om niet elke route in zijn geheel te lopen maar zoveel mogelijk de overige routes te combineren waardoor we geen trajecten dubbel zouden lopen. We liepen naar een punt van de oranje route en volgde deze tot het punt waar de groene route erbij kwam. We kwamen op een plein bij Het Wapen van Liempde. Nu besloten we de gele route in zijn geheel te volgen. Daarna volgden we de groene route.

Rond 15.00 uur stelden we vast, dat het niet meer zou lukken om alle routes te lopen om voor donker daarmee klaar te zijn. Vijf minuten later bedachten wij dat wij eigenlijk geen zin meer hadden om de route(s) verder te volgen. We hadden nog niet echt gerust. We waren inmiddels ruim 4 uur onderweg met de wandeling en de voeten raakten vermoeid. We bevonden ons op dat moment op de hoek van de Rosenhofstraat en de Populierenlaan. We namen nu de kortste weg naar onze fietsen en reden terug naar station Boxtel. Wat ook een rol speelde in het geheel was het feit dat we in Boxtel voor 16.00 uur wilden inchecken om met ons abonnement nog met 40% korting huiswaarts te kunnen reizen.

Ondanks het feit dat al hele wat kribkes waren opgeruimd hebben we tocht nog 205 foto's gemaakt. Na een selectie bleven daar 135 foto's van over die je via één van bovenstaande links allemaal kan bekijken. We willen de organisatie hartelijk danken voor de prachtige routes.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor