Zwolse zwerftocht

Op 15 oktober 2022 organiseerde WS78 de Zwolse zwerftocht. De start was vanuit het Wandelhonk. Met de trein waren we naar Zwolle gereden en vandaar was het 1¼ km lopen naar de start.

De eerste 3 km liepen langs de mooiste plekjes van de binnenstad van Zwolle. Er was veel moois te zien en daardoor was er ook veel te fotograferen. Na Park de Hogekamp werd de A28 snelweg gekruist. We hoorden bijna niets van het autoverkeer. Er waren dus goede geluidswallen aangebracht langs de snelweg. Daarna dwaalden we een tijdlang door het Westerveldse bos. Ook de gelijknamige 18 meter hoge berg werd beklommen. Van de top hadden we fraaie vergezichten.

Op 11 km was de gecombineerde soep- en koffiepost in buurtschap Langenholte. Na deze post was er òf een parkoerswijziging òf de route was verkeerd ingetekend. Na het meer Wijde Aa dwaalden we veelal over smalle paden tussen woonwijken door. Na de koffiepost zetten we nog koers naar het Zwarte Water. Na de Holtenbroekerbrug en de Beatrixbrug werd de finish bereikt.

We waren van mening dat parkoersuitzetster Rinda Scheltens het maximale heeft gehaald uit het gebied waar de tocht doorheen liep. Maar om nou te spreken van een WS78 waardige tocht, daarvoor ontbrak tocht de nodige onverharde wegen en paden. Het was toch een heel aardige tocht geworden. Wij danken de organisatie hartelijk voor deze tocht.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor