Romeinse Limespad van Doornik/Bemmel naar Nijmegen/Waalkade

Op 30 augustus 2022 vervolgden wij met het Romeinse Limespad Na onze overnachting in Elst parkeerden we de auto op een parkeerplaats nabij bushalt Doornik in buurtschap Doornik dat onder Bemmel valt. Vlak daarbij hebben we de route opgepakt. Door het spiegelbos liepen we naar de Waaldijk. Bij restaurant Zijdewinde liepen we door een poort. De poort was gemaakt van een metalen raamwerk waarin allemaal blikjes was geperst.

Nu liepen we over de Waaldijk verder en kwamen langs Fort Boven Lent. Bij het Fort hadden we af moeten slaan om onverhard verder te lopen. Doordat het pad zo dicht langs de verharde weg werd de afslag te laat opgemerkt. We zagen hoe laag de Waal is. Verder dwaalden we langs de Lentse waard. Deze was nu grotendeels drooggevallen. Dat gold niet voor de Spiegelwaal waar we vervolgens langs liepen.

Mooi en grappig was het grote gezicht bij De Uitkijk, het gezicht van Nijmegen. Na de Verlengde Waalbrug liepen we verder over het Ossenwaardpad En liepen vervolgens onder de Spoorbrug Nijmegen door. Via een trap liepen we brug De Oversteek op en staken de Waal over. Vanaf de brug hadden we fraaie panorama’s op de Waal en de Betuwe in.

We kwamen op de Laan van Oost Indië. Hier waren werkzaamheden bij de aanleg van een nieuw gebouwencomplex. Door de wind woei (droog) zand over de weg waarop we besloten voor een alternatieve route. Verderop kwamen bij bij de IJsselstraat. Op een schutting waren mooie afbeeldingen geverfd. Na de Waalhaven werd de spoorlijn gekruist. Bij Bagel and Beans langs de Lange Hezelstraat lieten wij onze favoriete koffie goed smaken. Via de grote of Stevenskerk en de grote markt werd bushalte Waalkade langs de Waal bereikt. Met de doorgaande bus 33 reden we naar Doornik en verder huiswaarts. Het waren twee mooie wandeldagen geworden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor