Park Vliegveld Soesterberg tocht

Op dinsdag 5 juli 2022 liepen wij van station Driebergen/Zeist naar station Hollandsche Rading. Rond 6.15 uur begonnen wij aan de wandeling.
Na het verlaten van het trein- en busstation liepen we over landgoed De Breul naar beschermd natuurgebied Heidestein/Bornia. Door Boswachterij Austerlitz werd het Beauforthuis bereikt. Vanwege het vroege uur, zo rond kwart voor acht, was deze uitbater nog niet geopend. Maar we konden wel heel fraai van de zelfservice gebruik maken. We pakten een flesje met een biologisch sapje en met een QRcode konden we betalen.

Na natuurgebied De Kozakkenput werd de A28 snelweg bereikt en overgestoken via een fiets/voetbrug. Na het centrum van Soesterberg werd Park Vliegveld Soesterberg bereikt, de naamgever van deze tocht. Langs Landgoed De Paltz en landgoed Pijnenburg werd Lage Vuursche bereikt.
Bij ons favoriete café/restaurant De Vuursche Boer was het zo druk dat we besloten uit te wijken naar 't Jagershuis. Nu was het niet meer zo ver lopen naar ons eindpunt. Met de trein vanuit Hollandsche Rading reden we huiswaarts. Het was een mooie wandeling geworden. De afstand bedroeg ongeveer 27 km. De totale wandeltijd bedroeg iets meer dan 8 uur.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor