van Rhenen naar Renkum

Op donderdag 28 juni 2022 liepen wij van Rhenen naar Renkum. Op 13 juni liepen we al van Driebergen naar Rhenen en deze dag wilden we verder lopen met als einddoel station Arnhem. Maar het moest wel leuk blijven en geen verplichting worden. Met de eerste bus uit Driebergen reden we naar het centrum van Rhenen. Daar kwamen we om 6.50 uur aan. Na een rondje om de kerk liepen we het centrum van Rhenen uit. Parallel de Neder Rijn stroomopwaarts volgend liepen we onder de Grebbeberg langs naar de Grebbesluis. Daar was op een bankje onze eerste rust.

Nu volgde ongeveer 3 km een open gebied met veel zonneschijn. Aan de rand van Wageningen liepen we door een nieuwbouw industriegebied. Op een bankje langs de Havenweg hadden we een rust in de schaduw en aten en dronken wat. Lopend in de richting van de Markt kwamen we langs Boterstraat nummer 18. Toen ik ter wereld kwam hadden mijn ouders op de bovenverdieping een etage gehuurd.

Bij de Markt stond een non. Aanvankelijk dacht ik dat het een echte non was, maar ze was verkleed vanwege een vossenjacht. Haar kledij zag er eigenlijk ook wel heel schoon en nieuw uit. Bij een supermarkt werd de drankvoorraad aangevuld. Na gebouw De Wereld met het vrijheidsbeeld liepen we over het Bergpad naar de Wageningse Berg. Bij de Holleweg had ik nog de herinnering dat mijn vader op een slee lag en dat ik bovenop hem zat. Dat was begin jaren 50 toen we daar in de buurt woonden en mijn ouders inmiddels een vrijstaand huis hadden laten bouwen voor ongeveer ƒ 38.000, in euro's ca. 18.000.

We vervolgden het Bergpad door Arboretum Belmonte en over de Wageningse Berg. Aan het eind van het Bergpad besloten we de geplande wandelroute aan te passen. De geplande route maakte een ruime boog om Renkum en Heelsum heen. Nu liepen we de kortste route naar het centrum van Renkum. Bij een supermarkt werd de watervoorraad weer aangevuld. Want toen wisten we nog niet dat we buiten het centrum van Renkum zouden stoppen. Met de bus reden we naar Arnhem en met de trein huiswaarts.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor