26 27 28 29 Drents Friese Woud Wandel4daagse 2022
Van 26 t/m 29 mei 2022 werd de Drents Friese Woud Wandel4daagse vanuit Diever georganiseerd. De start was vanuit Het Kasteel.

Op 26 mei 2022 liepen we in noordelijke richting. Bij landgoed 't Wildryck was de eerste en laatste rust. De tweede post was een mobiele post. Deze dag was de warmste dag van deze 4 daagse met een maximum temperatuur van 18°. In de lus van de 20 km route hadden we veel last van muggen.

Op 27 mei 2022 liepen we in zuidelijke richting. Nu was de 1e en laatste rustpost de mobiele rustpost. De 2e rust was bij restaurant De Roskam te Uffelte. Deze dag stond in het teken van de harde koude wind.

Op 28 mei 2022 liepen we in oostelijke richting. Na Dieverbrug maakten we een lus via Leggeloo alvorens in Dwindeloo uit te komen. Daarna liepen we via Lhee naar de rand van de Dwingeloosche Heide. Er kwam een dame voorbijgelopen die een liedje zong. Eerst had ze het over een man met mooie benen. Daarna ging het over de mooie ogen van de man. Het ene oog keek scheel en het andere oog keek naar boven. Alom werd hier in de voorbijgaande groep gelachen.

Op 29 mei 2022 liepen we in westelijke richting. In het verleden voerde de route naar het westen over een saaie verharde weg door Kalteren en Zoerte. Nu was de route werkelijk schitterend door bosgebied van het Nationaal Park Drents Friese Wold.
In buurtschap Veenhuizen ging het bij een aantal wandelaars mis. Aan het eind van de Veenhuizerweg moesten we even naar rechts om vervolgens meteen linksaf de Smitstede volgen. Echter, omdat hier een pijl schuin naar rechts wees en wandelaars, die de rust in Wapse hadden gehad hier de Landweg volgden, liepen een aantal wandelaars na de Veenhuizerweg meteen de Landweg op en misten daardoor de rust in Wapse.
Als je de ingetekende route bestudeert dan kost het nog de nodige moeite om precies te zien hoe de route verloopt en gelukkig staat er na elke km een cijfer op de kaart.

Wij danken de organisatie hartelijk voor deze 4-daagse en deo volente komen we volgd jaar weer hier.
Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor

ingetekende route van donderdag 26 mei 2022


ingetekende route van vrijdag 27 mei 2022


ingetekende route van zaterdag 28 mei 2022


ingetekende route van zondag 29 mei 2022