Voorjaarsbloeiers in de Maai

Op dinsdag 22 maart 2022 organiseerde de wandelgroep "Wandelen op Dinsdag (WoD)" van de OLAT een tocht vanuit Gemonde. Met de auto reden we naar de start (Café-Zaal De Schuif) en parkeerden de auto op de parkeerplaats bij de Sint Lambertus kerk. Met 76 wandelaars begonnen we aan de 20 km lange wandeltocht.

Gemonde werd in westelijke richting verlaten. Spoedig werd natuurgebied Dommelbeemden bereikt en even later ook de Dommel. Er waren een paar smalle doorgangen waarbij we achter elkaar moesten lopen. De koplopers bleven stevig doorlopen na elke versmalling waardoor het deelnemersveld heel ver werd uitgerekt. Bij de Hooibrug over de Dommel werd even gestopt zodat de wandelaars als een lint bij elkaar samen konden verderlopen. Op ruim 8 km was de eerste rust buiten bij bankjes.

Nu volgde een rondwandeling door natuurgebied De Geelders. Daarbij moesten we een aantal malen over omgewaaide bomen heen stappen en een keer ook onder een boom door kruipen. Enkele medewandelaars waren ons hierbij behulpzaam. Bij cafe 't Roene Woud te Liempde was op 12 km de grote rust. Ze waren speciaal voor ons opengegaan. Net voordat we verder liepen kon ik als een van de laatste nog mijn tomatensoep enigszins warm opeten.

Vanwege enige lichamelijke ongemakken liep ik met twee andere wandelaars over een makkeler en kortere weg terug naar de finish. Het was weer een prachtige tocht geworden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor