Romeinse Limespad van Heveadorp naar Arnhem-Zuid

Op woensdag 16 maart 2022 liepen wij van Heveadorp via Arnhem Centraal naar Arnhem Zuid over het Romeinse Limespad met overwegend zonnig weer. Het was al weer lang geleden, voor ons doen, dat wij een vorige etappe van het Romeinse Limespad hadden gelopen en wel op 27 november 2021. Met de auto waren we naar Heveadorp gereden.

Even na 9 uur begaven wij ons op pad. De wandeling begon door de heuvelachtige Valkeniersbossen. Bij Westerbouwing hadden we gehoopt op koffie. Maar helaas, we waren te vroeg. We daalden af naar de Veerweg. Na een bocht staken we de weg over en volgden het Kerkpad. Daarbij werd de Oorsprongbeek overgestoken. In de brugleunig was de naam Oorsprongbeek verwerkt. Voordat de Oude kerk werd bereikt staken we nog de Gielenbeek over. Meteen na de Oude kerk met een zeer oude boom staken we de Zuiderbeek over. Met het oversteken van de Leigraaf hadden we nog een mooi uitzicht op de Leigraaf en de Oude kerk.

In een open gebied met tegenwind en felle zon werd camping Oosterbeeks Rijnoever bereikt. De kantine van de camping ging pas in april open, dus ook hier geen koffie. Na een korte rust liepen we verder naar de Spoorbrug Oosterbeek over de Rijn. Na de 2e Rosandepolder werd de spoorlijn opnieuw gekruist,

De Utrechtseweg te Oosterbeek werd overgestoken en dwaalden we vervolgens over landgoed Mariendaal en kwamen nog door de groene bedstee. Bij een zorgboerderij hadden we een grote rust. Verder liepen we langs Het Dorp Arnhem in. Even voor de Nelson Mandelabrug over de Rijn verlieten we even de route voor een bezoek aan het voormalige hotel Old Dutch dat tegenover het station van Arnhem Centraal ligt en waar Coos zo'n 15 jaar heeft overnacht tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Toen we naar binnen keken kwam de 80 jarige eigenares nog even een praatje met ons maken.

Na de Nelson Mandelabrug hadden we bij een cafeetje in buurtschap Praets nog een koffierust. Daarna dwaalden we een tijdlang door natuurgebied Meinerswijk. Bij het Kortenhoefpad verlieten we de route en liepen naar winkelcentrum Elderhof. Met de bus reden we via staion Arnhem Centraal naar Heveadorp en vandaar huiswaarts met de auto. Het was een mooie droge en zonnige dag geworden en ook de route was heel mooi.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor