Rondwandeling Hollandsche Rading

Op maandag 10 januari 2022 liepen wij een rondwandeling van 16 km vanuit Hollandsche Rading. De route was afkomstig van Toeractief nummer 5 uit 2018. Eerder hadden we het plan om met de auto naar Hollandsche Rading te rijden. Maar met de waarschuwing van code geel besloten we daarvan af te zien om dan maar met de trein af te reizen.

De route voerde eerst in noord-westelijke richting, door natuurgebied Einde Gooi, Zwarte Berg en Hoornboegse Heide. Daarna door het Erfgooiersbos, Dassenbos en langs Vogelkijkhut Hilversums Wasmeer. Verder ook nog door het Smithuyserbos en Eykenstein. Op 13 km besloten we van de route af te gaan voor een bezoek aan cafť-restaurant De Paddestoel. Het cafť-restaurant lag niet aan de officiŽle route. Maar we waren in dit gebied toch zo goed bekend dat we van De Paddestoel afwisten en waar dit lag. Wel belden we eerst naar hen op of zij open waren voor koffie-to-go. Na deze pauze-stop pakten we de route verderop op.

Hoewel we niet de officiŽle route niet helemaal hadden gelopen hadden we toch een prachtige dag gehad. Vooral ook de mooie fotoís met zonnestralen waren een prachtige herinnering aan deze wandeling.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor